donderdag, mei 16, 2024
HomeLa LigaLukebakio en Isco in de schijnwerpers: Betis en Sevilla FC 1-1

Lukebakio en Isco in de schijnwerpers: Betis en Sevilla FC 1-1

Betis en Sevilla FC hebben zondagavond met 1-1 gelijkgespeeld in de stadsderby. Lukebakio en Isco stonden kort voor rust in de schijnwerpers – later was het een doelpunt op de lat dat de gastheren de overwinning ontnam

Nadat Lukebakio de bal met zijn arm beroerde, kreeg Betis een strafschop toegekend. Isco dook op en versloeg voormalig Bundesliga-doelman Nyland om Betis op een 1-0 voorsprong te zetten (38′).

Kike Salas maakt gelijk

Na rust was het een set piece dat Sevilla FC terugbracht in de wedstrijd: Acuna bediende een corner en Kike Salas, die net was ingevallen, kopte de gelijkmaker binnen (56′).

Kort daarna was er een domper aan de andere kant: Badé dribbelde uit zijn eigen strafschopgebied met de bal aan zijn voeten en raakte Isco lichtjes in de nek; de scheidsrechter wees opnieuw naar de stip, maar de VAR wees erop dat de inzet van Badé geen penalty was (58′).

De stand bleef 1-1 – en die stond na ruim 90 minuten nog steeds op het scorebord, want kort voor het einde raakte een kopbal van Ezzalzouli de lat.