zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie ATwaalfde overwinning op rij: twee doelpunten bij debuut zijn genoeg voor non...

Twaalfde overwinning op rij: twee doelpunten bij debuut zijn genoeg voor non plus ultra Inter uit de Serie A

Inter Milan heeft sinds 20 december 2023 (!) geen competitieduel meer verloren – een feit dat aan het einde van de 27ste speeldag in de Serie A nog steeds waar is. De soevereine koplopers hadden het echter ook moeilijk in hun clash met het pas gepromoveerde CFC Genoa. Uiteindelijk werd het echter een moeizame overwinning, inclusief een verlengde topserie

Verder was er de hele eerste helft geen doorkomen aan voor Retegui & Co.

Asllani en Alexis vieren debuutdoelpunten

En de aanval van de Nerazzurri, die tot nu toe 67 doelpunten had gemaakt (ook de beste in de top vijf van Europa)? Na een behapbare eerste paar minuten met weinig esprit, weinig penetratie en weinig afwerkingsvermogen, vonden ze hun draai.

Eerst wanhoopte Dimarco bij een geweldige reflexredding van doelman Martinez – en stond waarschijnlijk ook buitenspel (15e), voordat Barella met een volley de lat over schoot na een mooie chip (23e). Maar het zij zo, dachten de Interisti bij zichzelf. Want in de 30e minuut namen de favorieten de leiding en gaven ze voor het eerst een zeer fraaie vertoning: Na een mooie openingspass van Barella pikte de iets achterop geraakte Lautaro Martinez de bal op en schoof hem op het juiste moment schitterend in het pad van Asllani. De 21-jarige Albanees-Italiaanse voetballer verloor geen tijd in het strafschopgebied van Genoa en knalde de bal onder de lat.

Even later werd ook Barella goed bediend, maar zijn daaropvolgende lage schot belandde links naast (34′). Maar omdat zijn tegenstander Frendrup op hetzelfde moment te hard werd geduwd, werd er een penalty toegekend – ook beoordeeld door de VAR. Alexis Sanchez stapte naar de stip en schoot met vlijmscherpe precisie in de rechterhoek. Voor de Chileen, die pas afgelopen zomer terugkeerde bij de Lombarden van Olympique Marseille, en voor 1:0-topscorer Asllani (16-voudig Albanees international) waren de doelpunten hun eerste goals van het seizoen – en een verdiende 2:0 bij de rust.

Vreemd genoeg werd later een bovenaanzicht van de penalty getoond van achter de betrokken spelers, waarop duidelijk te zien was dat Frendrup de bal had gespeeld. Een duidelijk en zeer goed blok. Het was dus een verkeerde beslissing – pech voor Genoa

Eerst Vasquez, maar dan Retegui die mist

Wie dacht dat de Liguriërs zich bij hun lot zouden neerleggen, had het mis. De ploeg met de bijnaam “Il Grifone” (De Griffioen) bleef overeind, ook al miste Alexis Sanchez zijn kans om een harnas te scoren (52′) en slaagde Mkhitaryan er niet in om doelman Martinez te verslaan met een schot van afstand dat te centraal stond (ook 52′). Twee minuten later was het echter zover en werden de underdogs beloond: Vasquez van Genoa schoot na een voorzet met een krachtige volley in de rechterbenedenhoek en maakte er 1-2 van, waarbij Sommer kansloos was in de verdediging. FC Internazionale heeft voor het eerst in meer dan 500 minuten een doelpunt tegen gekregen

Hoewel de Milanese ploeg niet echt geschokt leek na het doelpunt, speelden ze af en toe wel met vuur. En het geluk was aan hun zijde: een krachtige uithaal van joker Vitinha om er 2:2 van te maken werd afgekeurd wegens buitenspel (66′), terwijl Retegui vrij mocht inkoppen en het doel net miste (74′). Het was echter niet genoeg, alleen een laatste voorzet kon niet zuiver worden verwerkt omdat twee CFC-spelers niet coördineerden (90.+2).

En zo boekte Inter, voor wie Thuram, Barella en Arnautovic wel wat vooruitgang hadden geboekt maar de 3:1 misten, hun twaalfde opeenvolgende competitiezege – een driepunter van het werkbare soort. De bijna zekere nieuwe kampioenen breidden zo hun voorsprong aan de top van de ranglijst op “achtervolgers” Juventus (bitter 1:2 in Napels) uit tot een indrukwekkende 15 punten.