maandag, april 29, 2024
HomeSerie AZeven minuten zijn genoeg voor Inter tegen Udine

Zeven minuten zijn genoeg voor Inter tegen Udine

Udinese coach Simone Inzaghi voerde twee wijzigingen door na de 3-0 zege in Napels: Bisseck en Bastoni, die zijn rentree maakte na meer dan een maand blessureleed, vervingen de Vrij en Dumfries.

Udine-coach Gabriele Cioffi bracht slechts één wijziging aan in het basiselftal ten opzichte van het 3-3 gelijkspel tegen Hellas Verona: Lucca begon in het centrum van de aanval voor Succes

Udine concentreerde zich op het beschermen van het eigen doel. Lange tijd slaagde de Friuli-defensie daar goed in – met één uitzondering: in de 11e minuut raakte een kopbal van Lautaro Martinez de rechterpaal.

Het beeld bleef hetzelfde: Inter drukte Udine terug naar hun eigen strafschopgebied en zette bijna aan voor een powerplay. De Nerazzurri creëerden echter niet echt grote kansen en Udine was eerder vervelend met hun solide verdediging. Eén uithaal zou echter alles veranderen

Binnen zeven minuten zorgde Inter voor de vroege beslissing

Want in de 33e minuut hield Perez Lautaro Martinez vast in het strafschopgebied. Het was zo duidelijk dat scheidsrechter Marco di Bello meteen voor een penalty had moeten fluiten, en niet pas nadat de VAR ingreep. Hoe het ook zij – na een paar lange minuten mocht Calhanoglu in actie komen en zette hij veilig af om er 1:0 van te maken (37′).

Toen braken de dammen bij Udine, de verdediging, die tot dan toe zo sterk was geweest, stortte ineen tot een romp – Dimarco presenteerde vervolgens de bon met een droog schot met links (42) en Thuram volledig ongemarkeerd voor het doel (44).

In de tweede helft gebeurde er weinig of bijna niets: met een veilige voorsprong achter de hand deed Inter het rustig aan, maar Udine barstte ook niet bepaald van de aanvallende energie.

En zo verstreek de tijd, slechts onderbroken door talrijke wissels. In de 69e minuut lag de bal opnieuw in het net. Udine-middenvelder Lucca stond echter buitenspel toen hij afrondde en het doelpunt werd terecht afgekeurd.

Inter had echter nog een hoogtepunt in de koker: in de 84e minuut veroverde Lautaro Martinez de bal in de middencirkel op Payero. De aanvoerder van Inter mocht halverwege het veld doorlopen en ongehinderd binnenschieten. Het was een eenvoudige routine voor de wereldkampioen.

De score bleef 4-0 – Inter verdedigde hun voorsprong op Juventus, terwijl Udine diep in de kelder bleef

Inter komt volgende week dinsdag weer in actie tegen Real Sociedad in hun laatste Champions League groepswedstrijd om 21.00 uur. Udine staat zondag om 15.00 uur tegenover Sassuolo.