donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaBellingham doelpunt niet genoeg: Aitor Ruibal's treffer bezorgt Betis een gelijkspel tegen...

Bellingham doelpunt niet genoeg: Aitor Ruibal’s treffer bezorgt Betis een gelijkspel tegen Real Madrid

Real Madrid heeft in La Liga slechts gelijkgespeeld tegen Real Betis. Na de openingstreffer van Bellingham leek alles volgens plan te gaan – totdat Aitor Ruibal scoorde. Uiteindelijk werd een ex-Madrilenen bijna de matchwinner

Real-coach Carlo Ancelotti voerde na de 2-0 overwinning op Granada twee wijzigingen door: Vazquez kwam erin voor de geblesseerde Carvajal en Modric verving Joselu (bank). Betis-coach Manuel Pellegrini koos opnieuw voor ex-koning Isco (2013-2022) op nummer tien

Hoewel de Blancos naar Sevilla reisden met vijf overwinningen op rij en een ongeslagen reeks van 13 wedstrijden achter de rug, was het duidelijk dat Betis zeker geen walkover zou zijn. Betis had drie van de vijf voorgaande wedstrijden gelijkgespeeld zonder tegendoelpunten te incasseren.

Real Madrid controleerde de beginfase en vooral het middenveld, maar daarna was het meestal voorbij op de weg naar voren. Rodrygo was de meest opvallende speler in de beginfase, maar kon niet doorbreken. Aan de andere kant legde Isco aan voor ex-Münchenaar Roca, die Lunin (3e) niet echt op de proef stelde.

De goal van Brahim Diaz telt niet – Ayoze test Lunin

Er was niet veel anders te zien in de strafschopgebieden. Het doelpunt van Brahim Diaz veroorzaakte het grootste tumult, maar het werd afgekeurd wegens buitenspel (17′).

De gastheren kregen in de 32ste minuut de beste kans van een verder weinig opwindende eerste helft, maar Lunin, die opnieuw in de plaats van Kepa speelde, redde sterk op Ayoze (32′).

De tweede helft begon net zo moeizaam als de eerste – maar toen kwam Bellingham: de pass van de Engelsman van buiten het strafschopgebied werd door hemzelf ingeleid, waarna Brahim Diaz de bal schitterend in het strafschopgebied lepelde. Bellingham rende door, nam de bal perfect aan en plaatste de bal op de stip (53′).

De Whites leken nu alles onder controle te hebben, maar kregen toen een schok te verwerken: Aitor Ruibal werd op 20 meter van het doel onaangetast gelaten en schoot de bal op volle kracht in de verre hoek (66′).

Blancos stelt aanvallend teleur – Isco kopt tegen de paal

En ook al leek Real Madrid niet geschokt, de tijd begon te dringen en het grote doelpunt liet nog lang op zich wachten. En het duurde lang – zo lang zelfs dat scheidsrechter Cesar Soto Grado op het laatste fluitsignaal blies toen de 90 minuten en de rust verstreken waren. En de Witten konden zelfs nog blij zijn, want uitgerekend oud-Madrileense speler Isco kopte de bal in de blessuretijd tegen de paal (90.+1).

Real Madrid liet dus twee punten liggen op Benito Villamarin en maakte geen indruk in hun generale repetitie voor de laatste speeldag van de Champions League. Girona zou de Witten dus kunnen inhalen op deze speeldag. Real Betis speelde voor de achtste keer dit seizoen gelijk op speeldag 16

Dinsdag (21.00 uur) neemt Real het in de Champions League op tegen Union Berlin, terwijl Betis het donderdag (21.00 uur) in de Europa League opneemt tegen Glasgow Rangers.