zaterdag, april 27, 2024
HomePremier LeagueWedstrijd binnen twee minuten omgedraaid: Liverpool trotseert krappe personele situatie

Clark, McConnell, Nyoni, Danns en Gordon – de vijf jonkies waren woensdagavond de opties van Jürgen Klopp op het middenveld en in de aanval. Het vijftal belichaamde de personele problemen van de Reds, die door de 4-1 nederlaag bij Brentford nog groter waren geworden: Jones (bot/ligament probleem) en Diogo Jota (knieblessure) waren ook toegevoegd aan de toch al lange blessurelijst.

Darwin, die zaterdag ook al was gewisseld met een blessure en voor wie Klopp eigenlijk het sein veilig had gegeven, en Salah ontbraken ook. Rust voor de League Cup-finale? “Nee. Ik heb in de persconferentie gezegd dat iedereen die fit is vanavond meedoet”, zei Klopp voor de aftrap.

Luis Diaz aanvankelijk pechvogel

Ondanks de krappe personele situatie begon Liverpool met veel druk en enthousiasme. Luis Diaz liet de vroege voorsprong twee keer glippen (3e, 4e). De Hatters, die ongewijzigd begonnen na de 2-1 nederlaag tegen Man United, gaven de Reds echter een schok in het midden van de opening powerplay: Ogbene stond op de juiste plaats om een vrije trap in het lege net te koppen (12′).

De gastheren bleven natuurlijk dominant na de achterstand, maar ze creëerden nauwelijks kansen – ondanks dat Luton af en toe kansen creëerde door balverlies in hun opbouwspel. Alleen Luis Diaz miste echter voor de derde keer de gelijkmaker (31′), waardoor ze met een 1-0 achterstand de rust ingingen

Kaminski voorkomt hogere nederlaag

De koplopers kwamen met meer energie en daadkracht uit de pauze, waardoor 1:1 in de lucht hing. Luis Diaz verzuimde echter opnieuw te scoren (51′). De gelijkmaker kwam vijf minuten later: Nadat Kaminski een laag schot van Gakpo onschadelijk had gemaakt, kopte van Dijk de daaropvolgende corner in het net (56′). De thuisploeg was niet van plan om feest te vieren, maar rende terug naar de middenlijn. 124 seconden later was het echter een ander verhaal nadat Gakpo er 2-1 van maakte (58′) – Luton stond te slapen na een eigen wissel voordat het de goal tegen kreeg

De dubbele treffer betekende niet het einde van de goede vorm: Kaminski voorkwam vervolgens zowel een treffer van Gakpo (59) als van Dijk (60). Met nog ruim 20 minuten te spelen moest de doelman echter opnieuw zijn nederlaag toegeven. Luis Diaz, die eerder onfortuinlijk was geweest voor het doel, scoorde van dichtbij (71′). Even later won Kaminski opnieuw een één-op-één duel met de Colombiaan (75′). Het laatste doelpunt werd gescoord door jubilaris Elliott (100ste wedstrijd voor Liverpool) met een prachtige treffer in de hoek van het net (90′).

Succesvolle generale repetitie voor League Cup finale

Door de overwinning blijft Liverpool niet alleen tot het einde van de wedstrijd bovenaan staan – nu vier punten voor op Man City en vijf op Arsenal – maar het was ook een geslaagde generale repetitie voor de League Cup-finale van zondag tegen Chelsea (16.00 uur). Luton staat volgende week tegenover de volgende topploeg als ManCity op bezoek komt op Kenilworth Road in de laatste 16 van de FA Cup (21.00 uur).