zaterdag, mei 18, 2024
HomePremier LeagueViermans Haaland schiet Wolves eigenhandig neer

Viermans Haaland schiet Wolves eigenhandig neer

In de strijd om de Premier League-titel heeft Manchester City nog steeds alle troeven in handen na een duidelijke 5-1 overwinning op Wolves. Doelpuntenmaker Haaland sloopte de bezoekers bijna in zijn eentje

Pep Guardiola en zijn Sky Blues waren uit op revanche voor hun nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Wolves. De Spanjaard bracht Foden, Kovacic en Haaland terug van de 2-0 overwinning op Nottingham vorige week in het Etihad Stadium. Grealish, Doku en Alvarez (allen bank) moesten voor hen plaatsmaken.

De overwinning van Arsenal een paar uur eerder had de bal teruggelegd bij de Sky Blues, die thuis korte metten maakten met Wolves zonder dat er dit seizoen iets op het spel stond.

Gvardiol werd al vroeg in het strafschopgebied onderuit gehaald door Ait Nouri en Haaland rekende met succes af (12′). Daarna bleven de bezoekers de kampioenen aan de bal laten en legden ze zich neer bij hun lot

Wolven kansloos – Haaland keer op keer

De Burgers hoefden zich niet tot het uiterste in te spannen en hadden de wedstrijd volledig onder controle, maar Haaland miste de kans om een vroege beslissing te nemen (18e).

Haaland was de man zonder wie niets lukte in de eerste helft: In de 35e minuut stond hij perfect op om binnen te koppen en de score te verhogen naar 2:0; met het fluitsignaal voor de rust werd de snelle Noor van zijn voeten gelicht door Semedo en scoorde hij een loepzuivere hattrick met zijn tweede penalty (45.+3).

Alles leek duidelijk voor de tweede helft, maar Hwang kapitaliseerde op de onzekerheid van Ederson om er 1:3 van te maken (53′). Er was even een sprankje hoop voor de bezoekers – voor precies 56 seconden: Want toen nam Haaland een lange bal van Foden perfect aan en knalde hem in het net voor zijn vierde doelpunt van de dag (54′).

In de strijd om de “Golden Boot” in de Premier League bracht de Noor zijn doelpuntentotaal op 25 en breidde hij zijn voorsprong (Isak heeft 20 doelpunten) uit tot een respectabel niveau

Haaland scheldt – Alvarez scoort het laatste doelpunt

Haalands honger naar doelpunten werd ook daarna niet gestild, maar José Sa voorkwam de vijfpunter (61′). Terwijl Haaland nog wel de wil had, was het tempo van het spel verder grotendeels weg, omdat de krachtsverhoudingen te duidelijk waren.

Toen Guardiola de man van de wedstrijd in de 82e minuut van het veld haalde, was hij zichtbaar ongelukkig over zijn wissel en gooide hij zijn scheenbeschermers op de grond. Maar de Argentijnse wereldkampioen Alvarez, die inviel voor de Noor, liet ook zien wat hij kan en voerde de score nog geen drie minuten na zijn wissel op naar 5:1 (85′). Het was de eindstand van een eenzijdige wedstrijd

De strijd om het kampioenschap in de Premier League staat op het punt van beginnen, met Man City momenteel één punt achter de Gunners, maar met nog één wedstrijd te gaan. De Sky Blues gaan volgende week verder met een bezoek aan Fulham FC op zaterdag om 13.30 uur