zaterdag, mei 18, 2024
HomeFootballMessi gala inclusief twee records in klinkende overwinning Miami

Messi gala inclusief twee records in klinkende overwinning Miami

Inter Miami heeft zondagavond (CET) de zevende overwinning van het seizoen behaald. Lionel Messi was opnieuw de man van de wedstrijd in de 6-2 overwinning op de New York Red Bulls

Inter Miami hebben hun voorsprong in het MLS-klassement behouden en staan momenteel bovenaan met 24 punten na twaalf wedstrijden. De wedstrijd tegen New York begon helemaal niet goed, met een 1-0 voorsprong voor de rust dankzij een doelpunt van Dante Vanzeir. Maar toen kwam de grote show van Lionel Messi.

De Argentijnse wereldkampioen zorgde zelf voor de gelijkmaker van Matias Rojas direct na rust en zette zijn ploeg kort daarna op voorsprong. De Argentijn was nu echt op dreef, want hij zette het tweede doelpunt van Rojas op in de 62e minuut – Miami had een 0:1 omgezet in een 3:1 binnen 17 minuten.

De gastheren hadden echter nog lang niet genoeg van doelpunten, want het mooiste uur van Luis Suarez volgde. De spits scoorde binnen 13 minuten een loepzuivere hattrick – zijn eerste in de Major League Soccer. Alle drie de doelpunten werden – uiteraard – opgezet door zijn maatje Messi. Het doelpunt van ex-Leipzig-speler Emil Forsberg vanaf de penaltystip zorgde voor de eindstand van 6:2

Messi vestigt twee MLS-records

Een avond die zelfs Messi, die al veel heeft meegemaakt in zijn carrière, niet snel zal vergeten. Want “La Pulga” vestigde met zijn galavoorstelling twee records in de MLS. Nooit eerder scoorde een speler in de Amerikaanse profcompetitie zes doelpunten in één wedstrijd. Bovendien is geen enkele speler er ooit in geslaagd om vijf assists te geven in één wedstrijd. Let wel, de 36-jarige deed dit allemaal in de 2e helft, wat deze cijfers nog indrukwekkender maakt.

Messi heeft nu tien doelpunten en tien assists na slechts acht competitiewedstrijden. De Argentijn en zijn team vervolgen hun campagne zondag (13.30 uur) bij Club de Foot Montreal.