zaterdag, mei 18, 2024
HomePremier LeagueNewcastle leidt volgende kelderbewoner - Wilson heeft alleen Shearer voor zich

Newcastle leidt volgende kelderbewoner – Wilson heeft alleen Shearer voor zich

Newcastle United toonde zaterdagmiddag hun honger naar doelpunten tegen de volgende kelderbewoners: 4-1 bij Burnley FC, met doelpuntenmaker Wilson die de score opende met een wel heel bijzondere treffer

Newcastle nam geen genoegen met een voorsprong en deed er voor rust nog een schepje bovenop: Wilson gaf de aanzet, de ijverige en aanvallend ingestelde Murphy zette voor en Longstaff maakte er 2-0 van met een laag schot in de verre hoek (35). Even later was de wedstrijd al beslist: Gordon zette Bruno Guimaraes op, die met ijskoude precisie in de verre hoek schoot (40′).

Het was de vierde directe goal van de Braziliaan in de laatste vijf wedstrijden. Nog indrukwekkender zijn echter de cijfers van Gordon, die nu pas de derde Newcastle-speler in de geschiedenis van de Premier League is die in één seizoen minstens tien doelpunten maakt en tien assists geeft. Fox (1994/95, 10 goals/11 assists) kan Gordon (10/10) nog achterhalen, Cole (1993/94, 34/13) is buiten bereik.

Isak doet je snel zijn slechte penalty’s vergeten

Na rust had Gordon opnieuw kunnen scoren, maar Isak miste jammerlijk de penalty die de Engelsman had genomen (52′). Drie minuten later stond de Zweed echter op de juiste plaats om er 4:0 voor de favorieten van te maken (55′).

Alleen de clean sheet was Dubravka niet gegund: Na een corner van Gudmundsson viel de kopbal van O’Shea in de verre hoek om de eindstand 4-1 te maken vanuit Burnley’s oogpunt (86′). Door de ruime uitoverwinning klimt Newcastle voorlopig naar de zesde plaats, een positie die Manchester United maandagavond tegen Crystal Palace wil heroveren.