maandag, mei 6, 2024
HomeSerie AIn blessuretijd: Cristante kopt Roma naar overwinning

In blessuretijd: Cristante kopt Roma naar overwinning

De stand was 1-1 na doelpunten van Pereyra (23) van Udine en Lukaku (64) van Roma toen voormalig Frankfurt-speler Ndicka in de 72e minuut instortte en de wedstrijd een paar minuten later werd gestaakt. Cardiologische en longtests op de Ivoriaan brachten een minimale klaplong aan het licht, maar sindsdien is alles veilig en kan Ndicka weer trainen.

Ndicka was echter nog steeds afwezig voor de resterende 19 minuten, die donderdag werden ingehaald. De wedstrijd had ook een bijzonder kenmerk, want beide coaches mochten hun opstelling naar eigen inzicht veranderen – alleen spelers die in de eerste 72 minuten al gewisseld waren, mochten niet spelen

De keepers houden het gelijkspel vast

De ploeg van Daniele de Rossi, die zes wijzigingen had doorgevoerd na de afgelasting, was erop gebrand om vanaf het begin de controle over de wedstrijd te nemen. Een punt was niet genoeg voor de hoofdstedelingen, vooral na de nederlaag tegen Bologna op maandag.

De thuisploeg daarentegen, met Fabio Cannavaro voor het eerst sinds zijn aanstelling op maandag aan de kant, vertrouwde op tegenaanvallen en kreeg de eerste goede kans om te scoren, maar Svilar stond klaar om Lucca af te stoppen (82′).

Even later moest Okoye in actie komen tegen voormalig Leverkusen-speler Azmoun na een fout van Perez (85′), voordat de normale tijd voorbij was in wat een hectische wedstrijd was – mede door de ongebruikelijke situatie.

Cristante wordt held

Het veelgeprezen laatste doelpunt zou echter nog volgen: In de vijfde minuut van de rust – er werden er maar vier getoond- steeg Cristante na een corner hoog op bij de eerste paal en kopte zijn ploeg naar een belangrijke en emotionele drie punten in de strijd om Champions League-kwalificatie.