maandag, mei 6, 2024
HomeFootballPSV doorbreekt de grens van 100 doelpunten en staat op de rand...

PSV doorbreekt de grens van 100 doelpunten en staat op de rand van het kampioenschap

PSV Eindhoven heeft opnieuw indruk gemaakt met hun aanvallende vuurwerk: de wedstrijd was al na elf minuten beslist in de 8-0 zege op Heerenveen – dankzij twee voormalige Bundesliga-profs.

PSV Eindhoven is bezig aan een uitstekend seizoen: de roodwitten wisten slechts vier van hun eerste 30 competitiewedstrijden niet te winnen. De vraag was dan ook niet of PSV kampioen zou worden, maar wanneer. De Eindhovenaren kregen donderdagavond al vroeg hun eerste kans om het kampioenschap binnen te halen: ze moesten in Heerenveen meer punten pakken dan rivalen Feyenoord in de latere wedstrijd van de avond in Deventer.

PSV liet vanaf het begin zien dat het vastbesloten was om zijn aandeel te vervullen met drie punten. De bezoekers kwamen zoals gewoonlijk met enorme druk naar voren en zorgden in het eerste kwartier voor de vroege beslissing: Til’s openingstreffer (7e) en Tillman’s brace (9e, 11e) gaven de ploeg van Peter Bosz al na elf minuten een 3-0 voorsprong.

Veerman krijgt applaus van de thuisfans

Ze bleven echter hongerig en doorbraken nog voor rust de grens van 100 doelpunten in het huidige Eredivisie-seizoen. Na het tweede doelpunt van Til (30′) was het uitgerekend Veerman die zijn 100ste doelpunt maakte op zijn oude stek (40′). Hoewel de doelpuntenmaker het niet vierde, kreeg hij ook een paar aanmoedigingen van de thuisfans

Ondanks de duidelijke voorsprong kwamen de twee topscorers van het team niet op het scorebord in de eerste 45 minuten. Bakayoko – de jongeling scoorde prachtig van afstand (52′) – en de Jong (71′) maakten dit echter goed in de tweede helft. Het laatste doelpunt werd zeven minuten voor het einde van de reguliere speeltijd gemaakt door Joker van Aanholt met zijn eerste doelpunt van het seizoen

Hoogste uitoverwinning

Met hun hoogste uitoverwinning in de clubgeschiedenis evenaart PSV het puntenrecord van Ajax Amsterdam (93 punten). Van een spontaan feestje was donderdagavond laat echter geen sprake. Feyenoord Rotterdam won met 3:1 bij Go Ahead Eagles en zorgde voor een achterstand. Terwijl Feyenoord zijn CL-ticket binnenhaalde, wil PSV volgende week zondag tegen Sparta Rotterdam in het eigen Philips Stadion (12.15 uur) het kampioenschap binnenhalen.