zondag, mei 19, 2024
HomePremier LeagueGala in het duel in Londen: Woedend Chelsea in de race voor...

Gala in het duel in Londen: Woedend Chelsea in de race voor Europa

Chelsea FC won verdiend met 5:0 van West Ham, zelfs op het totaal. Het lijkt er steeds meer op dat de Blues volgend seizoen internationaal zullen spelen

De Europese hoop van West Ham was al in rook opgegaan voor de Londense confrontatie op Stamford Bridge, maar Chelsea zou zijn kaarten veilig hebben gehouden met een thuisoverwinning. Met die wetenschap begonnen de Blues veel actiever en Jackson kreeg de eerste kans (10e minuut).

Pochettino’s team werd steeds comfortabeler in de aanval, terwijl de Hammers extreem afwachtend waren. Zowel Palmer’s 21e doelpunt van het seizoen (15e) als Gallagher’s 2:0 (30e) werden in eerste instantie alleen voorafgegaan door goed verdedigen. The Blues waren vrijwel onbezorgd toen het aankwam op het omzetten van de tweede ballen

Alu goals in overvloed

Een aantrekkelijk Chelsea scoorde ook uit een corner via Madueke (36′) en even later raakte Gallagher de lat (38′). Bowen deed twee keer hetzelfde voor de bezoekers, die zwak waren in de aanval maar zelden gevaarlijk (16, 44). Met een beetje meer geluk had het 3:2 kunnen zijn bij de rust. Maar het zou niet verdiend zijn geweest

The Hammers hadden waarschijnlijk een bliksemstart moeten maken in de tweede helft – maar Chelsea deed dat wel. Chalobah speelde Madueke aan met een steekpass, die onzelfzuchtig voorzette op Jackson. 4:0, en opnieuw was het op de een of andere manier te gemakkelijk (48′).

Even later bood West Ham weerstand: Emerson schoot vanaf zes meter over (53′) en een directe vrije trap van Ward-Prowse moest door Petrovic over de lat worden getikt (55′). The Blues kregen kort daarna weer controle over de wedstrijd en gaven die nooit meer uit handen.

Bowen voor de derde

Bowen slaagde er desondanks in om in de slotfase nog een derde keer de lat te raken (79′), voordat Jackson zijn brace voltooide en er 5-0 van maakte (80′).

Chelsea, dat nog steeds op korte afstand van de zesde plaats in de Europa League staat (twee punten minder dan Newcastle), heeft Manchester United (gelijk op punten met één wedstrijd achterstand) tijdelijk ingehaald dankzij de klinkende overwinning in Londen, dat maandagavond om 21.00 uur tegen Crystal Palace speelt.