zondag, mei 5, 2024
HomePremier LeagueAwoniyi's doelpunt komt te laat: Arsenal wint in Nottingham

Awoniyi’s doelpunt komt te laat: Arsenal wint in Nottingham

Mikel Arteta mikte na de 5-0 overwinning op Crystal Palace op de tweede overwinning op rij met Arsenal FC – en voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de klinkende overwinning van het weekend: Havertz verhuisde naar de bank, net als Trossard. Smith Rowe en Gabriel Martinelli mochten starten.

Nuno Espirito Santo voerde drie wijzigingen door ten opzichte van het 0-0 gelijkspel tegen Bristol City in de FA Cup: Toffolo, Gibbs-White en Williams vervingen Nuno Tavares, Yates en Hudson-Odoi. De coach bereidde zijn team voor op een defensieve strijd. Vanaf het begin stond Nottingham diep en liet Arsenal de bal. In het laatste derde deel en in de buurt van het strafschopgebied verscherpten de Tricky Trees zich met succes en Arsenal had moeite om in de buurt van het doel te komen en kansen te creëren.

Arsenal grotendeels ongevaarlijk

Gabriel Jesus miste de eerste goede kans. De Braziliaan stuurde de bal van dichtbij en onder druk net over het doel (14′). Gabriel Martinelli (23) en Smith Rowe (30) kregen nog meer kansen, Saka’s schot werd net naast het doel afgeketst (44), maar Nottingham-doelman Turner kwam zelden in actie.

Nottingham daarentegen concentreerde zich bijna uitsluitend op het eigen verdedigende werk. Als er al beweging naar voren was, dan was dat via snelle omschakelingen. Keer op keer was Wood de doelman in het centrum van de aanval. Danilo kreeg echter de beste kans toen hij van afstand over het doel van de bezoekers schoot (42′).

Gabriel Jesus scoort vanuit een scherpe hoek

In de eerste helft had Arsenal 81 procent balbezit en toch creëerde het maar een paar kansen. Na rust veranderde het beeld: Nottingham waagde zich iets verder naar voren en Arsenal vond steeds betere manieren om het strafschopgebied van de thuisploeg binnen te dringen.

Gabriel Jesus werd de hoofdrolspeler van de wedstrijd: eerst raakte de Braziliaan vanaf een paar meter de paal (57′). Acht minuten later was hij succesvoller en scoorde hij uit een inworp van Zinchenko om de Gunners op voorsprong te zetten. Hij versloeg Turner met een beenkick vanuit een scherpe hoek (65′).

Saka met de 2:0 – Awoniyi maakt het weer spannend

Eerst een paal, dan een doelpunt, dan een assist: Gabriel Jesus was beslissend in de wedstrijd. Saka rondde zijn voorzet af met een laag schot en maakte er 2:0 van (72′). Arsenal moest in de slotfase beven toen Awoniyi de gelijkmaker scoorde (89′). De Gunners overleefden echter de blessuretijd en de stand bleef 2-1 – Arsenal’s tweede overwinning op rij

Zondag (15.00 uur) gaat Nottingham op bezoek bij AFC Bournemouth. Kort daarna (17.30 uur) ontvangt Arsenal Liverpool FC in een top-of-the-table clash.