maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueZoon de man van de wedstrijd: Tottenham verslaat Newcastle

Zoon de man van de wedstrijd: Tottenham verslaat Newcastle

In de race om de Champions League-plaatsen heeft Tottenham Hotspur zich verzekerd van een belangrijke driepunter in het rechtstreekse duel met Newcastle United. Son was de man van de wedstrijd in een verdiende 4-1 overwinning

Zowel Tottenham als Newcastle hadden de afgelopen weken wat punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen. Zondagavond vroeg stonden ze tegenover elkaar in wedstrijddag 16, waarbij Spurs de eerste helft duidelijk domineerde.

Hoewel de Magpies in de 10e minuut de eerste grote kans van de wedstrijd kregen toen Davies op het laatste moment redding bracht op Isak, nam Spurs daarna de controle over de wedstrijd. Tottenham combineerde herhaaldelijk in de laatste driehoek met prachtig aanvallend voetbal

Son zet twee keer op

De uitblinker bij de thuisploeg: Son, die eerst Udogie’s openingstreffer in scène zette (26′) en daarna Richarlison in de 38e minuut, die van dichtbij de 2-0 maakte. Son had Trippier vooraf beide keren verslagen.

Newcastle kon het in deze fase totaal niet bijbenen en liet verdedigend grote gaten zien: Sarr (31), Johnson (42) en Richarlison (44) hadden de score nog voor rust kunnen opvoeren, maar misten goede mogelijkheden.

Magpies verbeteren, maar Richarlison scoort

Dat veranderde in de tweede helft – hoewel de Magpies eigenlijk in betere vorm uit de kleedkamer waren gekomen. Spurs bleef echter constant dreigend en maakte er na een uur 3:0 van, toen Pedro Porro Richarlison in staat stelde om voor Dubravka te scoren (60′).

Na het derde doelpunt was de wedstrijd beslist. De bezoekers bleven zich inspannen, maar de dwingende acties ontbraken. Ondertussen kreeg Tottenham zelfs kansen om de voorsprong te vergroten. Maar Johnson raakte de paal (63′), Son miste ternauwernood het doel vanuit een scherpe hoek (65′) en Pedro Porro slaagde er niet in Dubravka te verslaan (77′).

Son rondt zijn topprestatie af

De 4:0 moest nog komen: In de slotfase werd Dubravka Son overtreden in het strafschopgebied. Er werd een penalty toegekend, die de overtreden speler zelfverzekerd omzette om zijn prestatie van wereldklasse af te ronden (85′). Het troostdoelpunt van Joelinton kort voor het einde maakte de eindstand 1:4 (90.+1).

Met de overwinning verzamelde Spurs belangrijke punten in de strijd om de internationale plaatsen en nam het afstand van Newcastle tot vier punten.