HomeFootballFan overlijdt na hartstilstand: Granada tegen Bilbao gestaakt

Fan overlijdt na hartstilstand: Granada tegen Bilbao gestaakt

De competitiewedstrijd tussen Granada en Athletic Bilbao werd zondag gestaakt na de dood van een fan. Een oudere man had op de tribune een hartstilstand gekregen

Granada FC bevestigde dit zondagavond vroeg via X (voorheen Twitter). “De hele familie van Granada wil haar oprechte medeleven betuigen aan de familie en vrienden van de overledene,” stond er te lezen in het bericht, waar Athletic Bilbao, de Spaanse bond en tal van clubs zich bij aansloten.

De wedstrijd tussen de met degradatie bedreigde Andalusiërs en de Basken, die strijden voor Europa, werd aanvankelijk na iets meer dan 17 minuten onderbroken bij 1-0 nadat Bilbao-doelman Unai Simon de aandacht van de scheidsrechter op de situatie had gevestigd. De wedstrijd werd vervolgens bijna een uur onderbroken

Resusciterende maatregelen blijven zonder resultaat

Terwijl beide teams terugkeerden naar de kleedkamers, probeerden paramedici en medisch personeel van beide clubs de fan te reanimeren. Uiteindelijk waren de pogingen van de artsen echter niet succesvol en overleed de oudere man. Volgens de media was de doodsoorzaak een hartstilstand.

Volgens Granada-manager Alfredo Garcia, die bevestigde dat de overledene een seizoenkaarthouder van de gastheren was, waren beide teams kort nadat de wedstrijd was gestaakt in gesprek met de officials van de bond over wanneer de resterende 72 minuten van de wedstrijd gespeeld zouden worden.

Zoals de Spaanse FA RFEF uiteindelijk zondagavond bekendmaakte, wordt de wedstrijd maandag hervat. Om precies te zijn: de wedstrijd wordt hervat op 11 december om 21.00 uur, met de herstart vanaf de 17e minuut van de wedstrijd.