woensdag, mei 1, 2024
HomePremier LeagueVossen zonder antwoord: Arsenal wint zelfverzekerd van Leicester

Vossen zonder antwoord: Arsenal wint zelfverzekerd van Leicester

Door Leicester City met 2-0 te verslaan, sprong Arsenal FC zondagavond terug naar een Champions League-plaats. Ook omdat Aaron Ramsdale verschillende keren greep in de beslissende fase.

Arsenal-trainer Mikel Arteta vertrouwde op dezelfde startende elf na de 3-2 zege op Watford FC.

Leicester coach Brendan Rodgers bracht vier wijzigingen aan in de 2-0 Conference League overwinning op Rennes, met Pereira, Maddison, Mendy en Iheanacho in plaats van Justin, Tielemans, Ndidi, en Daka.

In een zeer onderhoudende wedstrijd begonnen de Gunners sterk en namen al in de 11e minuut de leiding via Thomas na een hoekschop, die net een brace miste toen hij de lat raakte (18e). Keer op keer zette de thuisploeg de Vossen onder druk op de vleugels, maar miste een tweede doelpunt via Martinelli (21e).

Ramsdale redt Gunners voor de pauze

Leicester had aanvankelijk moeite om het tempo en het tempo van de thuisploeg bij te houden, maar drong zelf steeds meer aan en domineerde het spel in de laatste 15 minuten: eerst had Barnes een afronding van dichtbij, maar Ramsdale redde (24), voordat de keeper minder dan 60 seconden later de pech had dat White redding bracht van Maddison (25). Na iets meer dan een half uur stond Ramsdale opnieuw in de schijnwerpers toen hij een schitterende redding van Barnes verrichtte om de score op 1-0 te houden (36e) – waardoor de ruststand gehandhaafd bleef.

In de tweede helft begon de thuisploeg actiever aan de wedstrijd en kreeg dan ook de eerste kans via Saka, die door Schmeichel werd verijdeld (51.). The Gunners voegden er kort daarna echter nog iets aan toe, nadat de hand van Söyüncü bij een andere grote kans op de bal lag (55e) en Lacazette de strafschop na een VAR-controle zelfverzekerd omzette (59e).

Arsenal leidt vol vertrouwen

De Foxes gaven echter niet meteen op en misten in de 66e minuut ternauwernood de directe aansluitingstreffer toen Tierney op het laatste moment ingreep. Maar daarna was de goede reactie van de bezoekers op het tweede doelpunt uitgeblust. Arsenal speelde de wedstrijd uit, terwijl Leicester niet meer voor echt gevaar kon zorgen. In plaats daarvan miste de thuisploeg een kans op het derde doelpunt via Smith Rowe (82e). Het resultaat bleef 2-0 en Arsenal steeg weer naar de vierde plaats, terwijl Leicester in de middenmoot bleef steken.

The Gunners hebben nu een echte showstopper in petto: Liverpool FC komt woensdag (21.15) op bezoek in Londen. Leicester reist de volgende dag (18.45) naar Rennes voor de kwartfinale tweede leg in de Conference League.