vrijdag, april 26, 2024
HomeSerie AAlexis Sanchez redt punt voor Inter bij Torino

Alexis Sanchez redt punt voor Inter bij Torino

Chileen Alexis Sanchez maakt diep in blessuretijd gelijk voor Inter om in ieder geval een punt veilig te stellen. Dit is echter niet genoeg voor Milan in de kampioenschapsrace, en de concurrentie is blij.
Torino scoorde bijna twee keer, maar Handanovic redde Belotti’s schot (13e). Deze scènes waren een wake-up call voor Inter.

De Nerazzuri kwamen daarna beter in de wedstrijd en kregen de kans op de gelijkmaker na twee vrije trappen van Calhanoglu. Maar zowel een kopbal van Lautaro Martinez als de directe poging van de voormalige Bundesliga-prof zelf werden gered door Berisha (15e, 30e). Omdat Marco Guida niet floot na een controversiële scène in het strafschopgebied van Milan tussen Ranocchia en Belotti (37e), ging de wedstrijd de rust in met een verdiende 1:0.

Milaan niet beloond

In de kleedkamer leek Simone Inzaghi de juiste woorden gevonden te hebben. Inter kwam als herboren uit de rust en drong de gastheren op hun eigen helft terug. De ploeg uit de mondaine stad werd echter niet beloond voor de inspanning: eerst faalde Dimarco (52.), daarna kopte Dzeko vrijstaand naast het doel (59.).

Na een kwartier bevrijdde Torino zich van de druk en verzuimde binnen een minuut twee keer de voorsprong uit te breiden. Het schot van Brekalo werd nog net weggewerkt door winternieuwkomer Gosens (63e) – en Handanovic reageerde briljant op de kopbal van Izzo (64e). Daarna werd het spel vlakker. De bezoekers bleven aanvallen, maar zonder gevaar.

Sanchez straft Pobega’s gebrek aan koelbloedigheid

Pas in de slotfase werd FC Internazionale gevaarlijk met ballen naar doelman Dzeko.

Maar nadat de aanvaller er opnieuw niet in slaagde de bal vanaf vijf meter in het net te koppen (89e), mocht hij van geluk spreken dat Pobega het duel aan de andere kant niet besliste (90.+1). Dzeko maakte zijn twee gemiste kopballen in de slotfase goed met een slimme pass op Alexis Sanchez. De Chileen liet de kans niet onbenut en scoorde het laatste doelpunt om er 1-1 van te maken (90.+1).

Uiteindelijk was het punt echter te weinig voor de regerend landskampioen: Inter moest Napoli aan zich voorbij laten gaan op de ranglijst en met nog één wedstrijd te gaan staan ze nu vier punten achter op competitieleider en stadsrivaal Milan.