maandag, mei 13, 2024
HomeBasketballUlmse basketballers beginnen zegevierend

Ulmse basketballers beginnen zegevierend

De basketballers van ratiopharm Ulm zijn het nieuwe Eurocup seizoen begonnen met een thuisoverwinning.

De Duitse kampioenen wonnen dinsdag met 80:70 (42:38) van Dolomiti Energia Trento. Trevion Williams domineerde onder de baskets met 13 punten en 16 rebounds.

De ploeg uit Ulm ging furieus van start met een 8-0 run, maar miste daarna zeven schoten uit het veld op rij. In het tweede kwart scoorden de gastheren vaak via snelle aanvallen na balwinst, Georginho leidde Ulm naar een 42:38 ruststand bij zijn debuut.

Na de pauze liep de ploeg van coach Anton Gavel steeds verder uit en een voorsprong van acht punten aan het einde van het derde kwart was de hoogste van de wedstrijd tot nu toe. In de laatste periode behield Ulm zijn voorsprong. Dakota Mathias, die sterk speelde in de tweede helft, maakte twee minuten voor het einde zijn derde driepunter om Ulm de beslissende 77-66 voorsprong te geven. Mathias scoorde in totaal 18 punten.

Ulm is een vaste gast in de EuroCup, de Zwaben doen voor het negende jaar op rij mee. Vorig seizoen haalde de ploeg uit Gavel de kwartfinales. Woensdag is Veolia Towers Hamburg de tweede Duitse ploeg die meedoet aan de competitie.

ratiopharm Ulm – Dolomiti Energia Trient/Italië 80:70 (42:38)
Beste scorers ratiopharm Ulm: Mathias (18), Williams (13), de Paula (11)
Trento: Alviti (15), Grazulis (14), Baldwin (11), Hubb (10)