zondag, april 28, 2024
HomeSerie ATwee krachtmetingen verzekeren Inter van klinkende overwinning in Monza

Twee krachtmetingen verzekeren Inter van klinkende overwinning in Monza

Inter heeft zaterdagavond een verdiende 5-1 overwinning behaald in Monza. De koplopers konden rekenen op twee dubbele doelpuntenmakers

De rollen waren duidelijk voor de wedstrijd en Inter liet er vanaf de aftrap geen twijfel over bestaan wie de favoriet was. De koplopers speelden direct naar voren en kregen in de elfde minuut een penalty toegekend. De VAR moest echter ingrijpen. De kopbal van Lautaro werd door Gagliardini met zijn arm afgeketst en na het bekijken van de videobeelden wees scheidsrechter Antonio Rapuano snel naar de stip. Calhanoglu nam de strafschop veilig (12′).

De Nerazzurri hadden echt pit in de wedstrijd gebracht en maakten er snel 2:0 van. Mkhitaryan en de oogstrelende Dimarco speelden de bal in het midden voor Lautaro, die zijn voet er alleen maar uit hoefde te houden (14′). De gastheren uit Monza werden in het begin volledig overklast en mochten van geluk spreken dat het na 22 minuten niet al 3-0 stond toen Thuram de bal vanuit kansrijke positie over schoot.

De thuisploeg had veel moeite, maar kwam uit het niets op gelijke hoogte: Pessina kopte binnen na een kopbal van ex-Bremer Caldirola. Maar ook hier greep de VAR in, het duurde even, maar toen herkende hij een heel licht buitenspel. Milan ging de rust in met een 2-0 voorsprong.

Fijn spel: Calhanoglu scoort de beugel

En ook na rust had Inter alles onder controle. De koplopers bleven energiek spelen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. En dat deden ze: Calhanoglu maakte een robuuste tackle, waardoor Mkhitaryan aan de linkerkant alle ruimte kreeg. Thuram legde zijn voorzet vakkundig af op de opstormende Calhanoglu, die vanaf elf meter vrij kon uithalen (60′). Na een uur leek dit duel beslist

Lautaro blijft ook ijskoud

Of toch niet? Nadat Pavard een grote kans had gemist om er 4:0 van te maken (66′), was het ineens slechts 1:3. Darmian haalde Dany Mota neer in het strafschopgebied en Pessina zette de penalty veilig om (69′). Monza probeerde het daarna nog een keer, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor de bezoekers uit Milaan. Lautaro nam uiteindelijk alle resterende twijfels weg met zijn penalty (84′). Daarmee was de eindstand nog niet bereikt, want Thuram maakte er kort voor tijd nog 5:1 van (88′).

De koplopers vervolgen vrijdag (20.00 uur) hun halve finale van de Supercopa tegen Lazio Roma.