maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueSon kalmeert zenuwen, Richarlison beslist: Spurs brengen Cherries op de knieën

Son kalmeert zenuwen, Richarlison beslist: Spurs brengen Cherries op de knieën

In de laatste akte van het jaar vierde Tottenham Hotspur nog een gevoel van prestatie en bleef het aansluiting houden met het topkwartet van de Premier League na een 3-1 zege op Bournemouth, dat lange tijd sterk stond.

Eén ding was duidelijk: Tottenham wilde na de 4-2 nederlaag bij Brighton weer winnen om de aansluiting met de top vier niet te verliezen. Hun tegenstanders arriveerden echter niet als verdedigende underdogs; Bournemouth had zich onlangs uit de kelder gevochten en gespeeld met 22 punten uit negen wedstrijden, door onder andere recordkampioenen Man United en Newcastle te verslaan en onlangs Fulham met 3-0 te verslaan.

In een levendige wedstrijd in steeds hevigere regen namen Spurs een 1-0 voorsprong na een precies laag schot van Sarr nadat hij de bal hoog op het veld had veroverd (5e minuut). De 21-jarige speler, die deel uitmaakt van Senegal’s Afrika Cup-selectie, moest later in de eerste helft in tranen van het veld.

Drie grote kansen voor AFC voor rust

De Cherries deden hun reputatie eer aan tot aan de rust. Verschillende gevaarlijke finishes vlak voor het einde van de periode brachten de voorsprong van de Spurs in gevaar. Tavernier’s afgeketste vrije trap (42′), Kluivert’s schot met de rechtervoet van binnen het strafschopgebied (45.+1) en doelpuntenmaker Solanke’s afgeketste schot tegen de lat na een slimme pass van Sinisterra (45.+3) lieten de Tottenham supporters beven.

AFC begon net zo voortvarend na de hervatting en Solanke kreeg een grote kans met een kopbal (50′). Richarlison had na een slimme pass van Son het overwicht moeten vergroten, maar hij schoof de bal langs de rechterpaal (52′). Toen Solanke na een uur spelen vanaf zes meter net naast schoot, viel de balans geleidelijk in het voordeel van de thuisploeg uit.

Dubbele treffer beslist de wedstrijd

Son, die eerder twee goede kansen had gemist, hield in de 70e minuut eindelijk het hoofd koel en maakte er 2-0 van na een goede pass van Lo Celso. Bournemouth had het moeilijk en maakte tien minuten later een derde doelpunt via een direct schot van Richarlison uit een voorzet van Johnson (80′). De onvermoeibare bezoekers wisten in ieder geval een verdiende troostgoal te scoren in de 84e minuut via Scott na een terugspeelbal van Tavernier. Zijn tweede doelpunt kort voor het einde (90.+10) werd niet erkend vanwege een flinterdunne buitenspelpositie.

Goed verkocht en toch verloren – AFC’s reeks van successen leed dus een terugslag op oudejaarsmiddag. Spurs sloot het kalenderjaar af met een gevoel van prestatie, 39 punten en de vijfde plaats op de ranglijst na een lange periode van suboptimale prestaties. Een oogje in het zeil houden op de leiders Liverpool (42, één wedstrijd minder)

Het nieuwe jaar gaat verder met wedstrijden in de FA Cup. Bournemouth gaat zaterdag op bezoek bij Queens Park Rangers (16.00 uur), terwijl Spurs een dag eerder Burnley ontvangt (21.00 uur).