zondag, april 28, 2024
HomePremier LeagueArsenal verliest ook van Fulham - Liverpool laatste koploper in 2023

Arsenal verliest ook van Fulham – Liverpool laatste koploper in 2023

Arsenal FC heeft de kans gemist om voor de laatste keer bovenaan te staan in het kalenderjaar 2023. The Gunners leden een niet onverdiende 2-1 nederlaag bij Fulham FC

Arsenal ging de laatste wedstrijd van het kalenderjaar in met de missie om bovenaan te komen. Het zou een utopie blijven. The Gunners kwamen voor de derde keer op rij zonder overwinning te staan (de eerste sinds april) en verloren zelfs voor de tweede keer op rij – ze verloren onlangs met 2-0 thuis van West Ham. De volgende Londense derby was zo veelbelovend begonnen voor de bezoekers.

Na een mislukt schot van Ödegaard (3e) stond Saka in de vijfde minuut op de juiste plek: Leno kon het schot van Gabriel Martinelli nog net pareren, maar de international van Engeland had het juiste instinct en schoof de bal over de lijn om de voorsprong te nemen. Het was Saka’s tiende doelpunt in een Londense derby – alleen een zekere Harry Kane had er meer gescoord voor zijn 23e verjaardag (15).

Onnodig stopte Arsenal echter met spelen, trok zich terug en kwam steeds meer onder druk te staan. Eerst schoot Jimenez te centraal op doel (14e), daarna tikte voormalig Arsenal-speler Willian de bal rechts naast (19e). Maar kort voor het begin van de 30e minuut was het gebeurd: Nadat de bezoekers balbezit verloren, zette Fulham razendsnel de tegenaanval in, Cairney timede de voorzet perfect – en Jimenez schoot krachtig binnen (29).

Geen toeval: de Mexicaan heeft vier doelpunten gemaakt in zijn laatste vier optredens in de Premier League – evenveel als in zijn vorige 50 PL-wedstrijden bij elkaar. Arsenal kwam pas kort voor rust weer gevaarlijk voor Leno, maar Gabriel Martinelli schoot de bal net naast (42′).

Wie na rust een ander Arsenal verwachtte, werd teleurgesteld. In plaats daarvan draaide Fulham de rollen volledig om: Na een corner kopte Joao Palhinha de bal scherp in, Gabriel schoot wild op Tomiyasu – en de Cordova-Reid schoot van dichtbij binnen (59′).

Saka te gehaast – Pereira raakt alleen de lat

De Engelsman rondde te gehaast af na een misverstand in de verdediging van Fulham (63′). Arsenal spartelde tevergeefs in de stromende regen en wind in Londen. Joao Palhinha voorkwam met een bijna heroïsche redding een goede kans voor Saka (81′).

Uiteindelijk mocht Arsenal van geluk spreken dat Fulham de score niet verder opvoerde: Pereira donderde een vrije trap net buiten het zestienmetergebied tegen de lat (88′).

Arsenal heeft nu tot 7 januari om te hergroeperen. Dan wacht de volgende kraker in de FA Cup – een thuiswedstrijd tegen Liverpool, die de leiding in de ranglijst overneemt in het nieuwe jaar. Fulham, dat de 14e plaats heeft verstevigd, speelt aanstaande vrijdag thuis tegen Championship bottom club Rotherham United in dezelfde competitie (20.30 uur).