woensdag, mei 1, 2024
HomeFootballSaul Niguez heeft maar drie minuten nodig: Atletico viert geslaagde generale repetitie...

Saul Niguez heeft maar drie minuten nodig: Atletico viert geslaagde generale repetitie BVB

Atletico Madrid heeft in de aanloop naar hun Premier League-ontmoeting met Dortmund met 2:1 gewonnen bij Villarreal. Joker Saul Niguez had maar drie minuten nodig om tot matchwinner gekroond te worden

De eerste thuisnederlaag van het seizoen (0:3 tegen Barcelona) zorgde ervoor dat Atletico voor de interlandbreak weggleed van de Champions League-plaatsen. Twee weken later kregen de Rojiblancos echter de kans om de vierde plaats terug te veroveren – dankzij stadsrivalen Real, dat Bilbao op paaszondag met 2-0 versloeg.

De uitgangspositie leek de bezoekers te motiveren. In de zesde minuut miste Samuel Lino de voorsprong na een droompass van Griezmann, een van de vier nieuwe aanwinsten ten opzichte van de Barca-nederlaag

Villarreal zijn favoriete tegenstanders van Witsel

Witsel bleek korte tijd later nog meedogenlozer. In de generale repetitie voor de kwartfinale van de Champions League tegen zijn oude club Dortmund – er is dit weekend geen competitiewedstrijd vanwege de Copa del Rey-finale – knikte de Belg een hoekschop van Riquelme binnen (9′). Het was zijn tweede doelpunt in een shirt van de Colchoneros. Hij scoorde beide goals tegen Villarreal

Nadat Llorente een grotere voorsprong had gemist (17′), concentreerde de ploeg van Simeone zich op verdedigend werk. De gedisciplineerde Madrilenen verdedigden meestal met een back four voor hun diepe vijfmansdefensie. Het plan werkte: De ‘gele onderzeeër’ kwam dichtbij, maar creëerde geen grote scoringskans in de eerste helft.

Sörloth kapitaliseert op foutje Griezmann

Dat zou meteen na de herstart veranderen: Vlak nadat Griezmann de bal verloor, maakte Sörloth een doelpunt door de benen van Savic (50′). Het was de snelle beloning voor het betere spel na de herstart.

Villarreal bleef de actievere ploeg na de gelijkmaker en stond veel minder tegenaanvallen toe dan in de eerste 45 minuten. Kansen bleven echter uit, waardoor er veel tekenen waren van een gelijkspel

Parejo mist, Saul Niguez is zeer doelbewust

Maar in de slotfase hing een doelpunt ineens in de lucht. Eerst kopte Morata op de lat (84′), daarna schoot Parejo vanuit kansrijke positie over (86′). Dat bleek zijn revanche: vlak na Parejo’s misser krulde Saul Niguez, die drie minuten eerder als invaller was gekomen, de bal met zijn binnenhand in het net (87′) – de 2:1 was het winnende doelpunt, want de Rojiblancos stonden in de resterende minuten niets meer toe. Door de overwinning klimmen de Madridistas weer naar de vierde plaats en passeren ze Bilbao