maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueRicharlison en Kulusevski bezorgen Spurs overwinning in Nottingham

Richarlison en Kulusevski bezorgen Spurs overwinning in Nottingham

Na Newcastle te hebben verslagen, won Tottenham Hotspur ook in Nottingham en hebben ze mogelijk hun resultaatproblemen achter zich gelaten

Tottenham Hotspur coach Ange Postecoglou zag geen reden om wijzigingen aan te brengen na de 4-1 overwinning op Newcastle. Hij stuurde daarom dezelfde basiself. Die deed het vanaf het begin weer goed. Al na twee minuten had Son de bezoekers uit Londen op voorsprong moeten zetten. Tien minuten later stond de Zuid-Koreaan opnieuw in kansrijke positie, maar in plaats van te schieten koos hij voor een vrije trap – de verkeerde beslissing (12′).

Gaandeweg kwamen de Tricky Trees ook beter in het spel. Elanga slaagde er echter niet in Vicario te verslaan (20). Het ging heen en weer in deze fase. Johnson voor Spurs (23′) en Kouyaté voor Nottingham (26′) misten allebei de voorsprong.

Richarlison en Kulusevski scoren

Het spel werd daarna wat gelijker. Pedro Porro, die met zijn kopbal liet zien waarom hij een rechtsback is en geen voorbestemde kopbal in het strafschopgebied (35′), kreeg de beste mogelijkheid in deze fase. Vlak voor rust namen de Noord-Londenaren echter de leiding: Kulusevski gaf Richarlison de bal en die kopte de 1-0 binnen (45.+2).

De tweede helft bracht bijna de gelijkmaker, maar Elanga stond duidelijk buitenspel toen hij scoorde – na een VAR-herziening werd het geannuleerd. In plaats van 1:1 was het een paar minuten later 0:2: Kulusevski kapitaliseerde op een fout van keeper Turner die door Son werd afgedwongen (65′).

Nottingham’s doelpunt blijft uit

Tottenham wilde de wedstrijd uitspelen met de voorsprong achter zich, maar toen verzwakten ze zichzelf. Bissouma kreeg direct rood voor een grove tackle (70′), wat de gastheren natuurlijk weer hoop gaf. Nottingham ging in de aanval en creëerde kansen, maar het doelpunt wilde niet komen omdat zowel Spurs-doelman Vicario als de paal iets tegen hadden. Williams (84, 90+7) en Tofollo hadden de meest opvallende kansen.
Beide ploegen hebben acht dagen tot hun volgende wedstrijd. Spurs ontvangt Everton en Nottingham Bournemouth aanstaande zaterdag (16.00 uur).