maandag, april 29, 2024
HomePremier LeaguePalmer in blessuretijd: Chelsea verslaat Man United met 4-3

Palmer in blessuretijd: Chelsea verslaat Man United met 4-3

In een knotsgekke wedstrijd heeft Chelsea FC een late overwinning behaald tegen Manchester United. Palmer scoorde laat in de blessuretijd en zorgde daarmee voor de eerste overwinning van de Blues op de Red Devils sinds 2017

Aan het einde van speeldag 31 had de Premier League een absolute klassieker in het Engelse voetbal te bieden: Chelsea FC was donderdagavond gastheer van Manchester United en streefde naar de eerste overwinning tegen de Rode Duivels sinds 2017. Chelsea-coach Mauricio Pochettino koos ervoor om geen wijzigingen aan te brengen in zijn eerste elf na het 2-2 gelijkspel tegen Burnley. United-trainer Erik ten Hag voerde daarentegen drie wijzigingen door ten opzichte van het 1-1 gelijkspel bij Brentford. Maguire verving de geblesseerde Lindelöf, terwijl Casemiro en Antony invielen voor McTominay en Rashford (beiden op de bank).

Chelsea neemt een vroege 2-0 voorsprong

De eerste kraker kwam al na vier minuten: Na balverlies van Jong Mainoo schakelden de Blues snel om en Gusto zette vanaf de rechtervleugel voor op de vrijstaande Gallagher achterin. Zijn directe schot belandde in het net om Chelsea een vroege voorsprong te geven, hoewel United-doelman Onana er niet goed uitzag (4e minuut).

En de Blues gingen op dezelfde voet verder: Mudryk miste eerst van afstand in de 9e minuut om op 2-0 te komen, maar kort daarna was het wel raak vanaf de stip. Antony had Cucurella neergehaald in het strafschopgebied, Palmer bedankte hem en vergrootte de voorsprong van Chelsea met een penalty (19′). Tot dit moment was er weinig te zien van United en Disasi kreeg zelfs de kans om een derde te scoren. De verdediger kopte echter van dichtbij over het doel (25′).

United draait de wedstrijd om

Een gemiste kans die zich al snel zou revancheren: Slechts korte tijd later stond de stand op het scorebord van Stamford Bridge op 2:2. Eerst profiteerde Garnacho van een fout van Caicedo om de gelijkmaker te scoren (34′), daarna knikte United-aanvoerder Bruno Fernandes een voorzet van Dalot van dichtbij binnen (39′). Het tweede doelpunt verlengde een roemloze reeks voor de Blues, die nu minstens twee doelpunten tegen kregen in hun zesde opeenvolgende competitieve wedstrijd. De rust was echter nog niet aangebroken en Gallagher raakte opnieuw de paal voor de thuisploeg toen vijf minuten blessuretijd verstreken waren (45.+5).

Ook de tweede helft begon snel, waarbij beide verdedigingen meerdere keren in de problemen kwamen. Chelsea’s Jackson kreeg de beste kans in de openingsfase van de tweede helft, maar zijn krachtige schot werd gered door Onana (52′). De bezoekers konden daarna weer feestvieren: Antony’s voorzet van buiten het strafschopgebied vond Garnacho, die de wedstrijd in het voordeel van de Red Devils kopte (67′).

The Blues hadden het daarna opnieuw moeilijk, maar de thuisploeg kwam maar zelden door de compacte United-defensie. Palmer zorgde nog een keer voor dreiging met een brutale poging uit een vrije trap vanuit een scherpe hoek, maar Onana stond paraat (73′).

Crazy stoppage time: Palmer’s double geeft Chelsea de overwinning

Zo moest Chelsea wachten tot de blessuretijd, maar het was een lastige. Nadat de Blues lange tijd nauwelijks voor dreiging hadden gezorgd, zwaaide Madueke het momentum weer aan. Met een snelle loopbeweging passeerde de joker Dalot en werd hij neergehaald in het strafschopgebied – scheidsrechter Jarred Gillett wees opnieuw naar de stip (90.+7). Palmer stoomde weer op vanaf de stip en de jongeling hield opnieuw het hoofd koel om de gevierde 3:3 te scoren (90.+10). Maar het was nog niet voorbij: een laatste corner in de elfde (!) minuut van de rust zou de wedstrijd beslissen: Enzo Fernandez vond Palmer, wiens afgeketste afwerking de achterkant van het net trof – 4:3 voor de Blues (90.+11).

Aan het einde van de wedstrijd kon Chelsea FC hun eerste overwinning tegen Manchester United sinds 2017 vieren en kwamen ze dichter bij de Red Devils op de ranglijst. Terwijl de Blues aanstaande zondag (18.30 uur) als gastheer optreden voor hekkensluiter Sheffield United, ontvangt Man United twee uur eerder titelkandidaat Liverpool.