zondag, mei 12, 2024
HomePremier LeagueNine Reds verliezen van Tottenham door laat eigen doelpunt

Nine Reds verliezen van Tottenham door laat eigen doelpunt

Jones krijgt rood – Gakpo countert Son

Over Jones gesproken, de 22-jarige stond in de 24e minuut eindelijk in het middelpunt van de belangstelling toen hij Bissouma met een open zool vol op het been raakte. Scheidsrechter Hooper gaf hem in eerste instantie een gele kaart, maar na het bekijken van de video draaide hij zijn beslissing om en stuurde Jones er met een rode kaart vanaf. Spurs nam meteen meer van het spel over, maar het eerste doelpunt zou zijn gemaakt door de ploeg van Klopp via Luis Diaz na een steekpass. De vlag ging echter omhoog – een verkeerde beslissing die de VAR niet corrigeerde (35.).

In de directe tegenstoot nam Spurs de leiding aan de andere kant. Maddison stuurde Richarlison knap breed, de laatste vond Son aan de buitenkant van het strafschopgebied, die eenvoudig scoorde (36.). Maar Liverpool zette nog voor rust de tegenaanval in: Gakpo scoorde uit een draai na een standaardsituatie en maakte er 1-1 van bij rust (45.+4).

Diogo Jota ziet rode kaart – Matip wordt de pechvogel

Liverpool speelde na rust zonder doelpuntenmaker, want de Nederlander blesseerde zijn rechterbeen en Diogo Jota kwam in het veld (46e). Met een numeriek overwicht nam de dominantie van Spurs snel toe na de herstart. Maddison met een omhaal en Son met een krachtige poging dwongen Alisson tot briljante reddingen (49e, 51e). Er was nauwelijks enige opluchting voor de bezoekers.

En het werd nog erger voor Klopp en zijn team: binnen twee minuten kreeg Diogo Jota de rode kaart voor een tactische overtreding en daarna een onnodige struikelpartij (69e), zodat de Reds de slotfase ingingen met slechts acht spelers plus Alisson. Ondanks hun numerieke overwicht had Tottenham moeite om duidelijke doelpunten te maken. Maar een ongelukkig eigen doelpunt van Matip diep in de blessuretijd, die recht in de hoek van zijn eigen doel scoorde, zorgde voor een jubelende Spurs (90.+6) – die nu tweede staan, slechts één punt achter koploper ManCity.