woensdag, mei 15, 2024
HomePremier LeagueHavertz scoort eerste: Gunners blijven ongeslagen

Havertz scoort eerste: Gunners blijven ongeslagen

Arsenal FC heeft zijn ongeslagen reeks bij Bournemouth voortgezet. Havertz profiteerde van een van AFC’s twee missers in de 4-0 overwinning.

Saka stoft af met zijn hoofd

Het risico van deze tactiek werd geïllustreerd door een scène in de 5e minuut. Zinchenko overbrugde de hoge aanloop met een slimme beweging en plotseling hadden de Gunners veel ruimte – maar uiteindelijk zette White te onnauwkeurig voor.

De Cherries kwamen in de daaropvolgende minuten dieper te staan. Toch kon de thuisploeg de achterstand niet voorkomen: Na een kopbal van Gabriel Jesus stofte Saka de bal ook nog af met zijn hoofd (17e).

Aargain.

Aarons en Christie maken slordigheden

Kort na de hervatting gaven de elf van Iraola meteen het volgende penaltycadeautje weg. Dit keer haalde Christie Ödegaard neer met een totaal onnodige tackle. Het was echter niet Saka of Ödegaard die de penalty nam, maar Havertz. Vanaf de stip scoorde de onlangs bekritiseerde Duitse international zijn eerste competitiedoelpunt voor de Gunners (53ste) – de beslissende.

White scoort het laatste doelpunt

De bezoekers gingen daarna over tot de orde van de dag en lieten hun tegenstanders aan de bal. Maar terwijl de Cherries bewezen waarom ze een van de zwakste aanvallende afdelingen in de competitie zijn (slechts vijf doelpunten), mochten de thuisfans geen doelpunt vieren – maar de bezoekers vierden nog een doelpunt.

Nadat Gabriel Jesus (86.) en Smith Rowe (90.) de 4:0 hadden gemist, legde White de bal met zijn hoofd in het doel na een vrije trap (90.+3) – het bleef bij deze score, omdat Neto een schot van Smith Rowe redde (90.+6).

Afstand op ManCity verkleind

ManCity’s parallelle nederlaag bij Wolverhampton (1-2) zorgde ervoor dat de Gunners het gat op de Citizens verkleinden tot één punt in aanloop naar hun onderlinge confrontatie aanstaande zondag (17.30 uur). AFC, aan de andere kant, blijft zonder overwinning en is afgegleden naar een degradatieplaats.
Voor de topper gaat Arsenal dinsdag verder in de Champions League met een bezoek aan Lens (21.00 uur). Bournemouth speelt zaterdag om 16.00 uur in de competitie tegen rivalen Everton.