zaterdag, mei 11, 2024
HomeFootballMiami maakt 2-0 achterstand goed - scorer Messi laat publiek schrikken

Miami maakt 2-0 achterstand goed – scorer Messi laat publiek schrikken

Dankzij Luis Suarez heeft Inter Miami zich in een goede uitgangspositie gebracht in de eerste ronde van 16 van de CONCACAF Champions Cup. Lionel Messi scoorde ook in Nashville – en zorgde voor een angstig moment

Inter Miami bleef ongeslagen in hun vierde competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, maar opnieuw was het kantje boord. In de eerste ronde van 16 van de CONCACAF Champions Cup, het equivalent van de Champions League voor clubs uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, redde Luis Suarez in de vijfde minuut van de rust een 2-2 gelijkspel voor Inter bij Nashville SC.

Vleugelspeler Jacob Shuffelburg had Nashville aanvankelijk op een 2:0 voorsprong gezet: De 24-jarige Canadees scoorde in de vierde minuut onder de lat nadat de bezoekers balbezit hadden verloren en knalde de bal nog geen minuut na rust in de rechterhoek van het doel.
Inter, dat zich in de zomer als League Cup-winnaar had geplaatst voor de CONCACAF Champions Cup in een spannende finale tegen Nashville (10:9 op strafschoppen), kwam echter snel terug. Messi, die eerder al een paar keer een doelpunt had gemist, overklaste uiteindelijk doelman Joe Willis (35) met een schot met links aan de rand van het strafschopgebied, zes minuten nadat hij met 2-0 achter stond.

Later moest de wereldkampioen, die herhaaldelijk werd geëerd met gezang in het stadion, langer worden behandeld na een onbedoelde maar vervelende trap tegen de kuit, maar hij kon verder spelen na een royale toepassing van ijsspray. Nadat de vermeende 3:1 van Nashville was afgekeurd via de VAR vanwege een flinterdunne buitenspelpositie, maakten twee voormalige teamgenoten van FC Barcelona gelijk: Suarez kopte een voorzet van Sergio Busquets binnen.

Mukhtar verlengt zijn contract tot 2026

Bij Inter stond Julian Gressel opnieuw in de basis – dit keer niet op het middenveld, maar als rechtsback – terwijl Nashville kon beschikken over Hany Mukhtar. De voormalige Herthaner, de recordgoalscorer en assistgever van de franchise, had voor de wedstrijd zijn contract verlengd tot 2026 met een optie voor nog een seizoen.

Het tweede deel van de strijd om een plaats in de kwartfinales vindt woensdagavond plaats in Miami (1.15 uur CET). De winnaar van de CONCACAF Champions Cup mag – net als onder andere FC Bayern en Borussia Dortmund – deelnemen aan de Wereldbeker voor clubs in 2025.