maandag, april 29, 2024
HomePremier LeagueMavropanos trekt stekker uit Arsenal: Gunners verliezen leiding in competitie

Mavropanos trekt stekker uit Arsenal: Gunners verliezen leiding in competitie

Arsenal verloor donderdagavond met 2-0 van West Ham United en gaf de leiding aan de top van de ranglijst over aan Jürgen Klopp en Liverpool FC. The Gunners verzuimden simpelweg hun kansen te verzilveren tegen een efficiënte Hammers-ploeg

Arsenal moest het stellen zonder Duitsland-international Havertz, die in de topper met Liverpool (1-1) zijn vijfde gele kaart pakte en daarom geschorst was. Hij werd vervangen door Trossard, die het middenveld aanvulde met Rice en Ödegaard. De startopstelling van Mikel Arteta was verder ongewijzigd.

Coach David Moyes voerde na de 2-0 overwinning op Manchester United ook maar één wijziging door bij de bezoekers: Ogbonna startte in plaats van Zouma (niet bij de selectie).

Disputed goal voor de Hammers telt

In de Londense derby nam Arsenal al snel het heft in handen. The Hammers loerden op de tegenaanval en waren ook erg solide in de verdediging. The Gunners hadden moeite om kansen te creëren en werden voor het eerst achterin geroepen in de 13e minuut.

Een voorzet van Emerson werd slecht weggewerkt door Zinchenko en Gabriel, waardoor Bowen vanaf de basislijn kon terugspelen op Soucek, die de bal in het net schoof. Op de tv-beelden was moeilijk te zien of de bal al uit het spel was toen Bowen hem voorgaf. Scheidsrechter Michael Oliver kende het doelpunt toe na een minutenlange controle.

Met de voorsprong achter zich weken de Hammers niet af van hun plan en bleven ze zich concentreren op hun verdedigende werk, dat in de volgende minuten steeds meer gevraagd werd. Arsenal werd gevaarlijker en creatiever in de aanval en creëerde ook kansen om te scoren. Het was Saka die twee keer faalde, eerst tegen Areola (30′) en daarna tegen de paal (42′).

Mavropanos scoort uit een corner – Arsenal ongelukkig

Na de pauze bleef Arsenal aanvallen en nam het toevlucht tot afstandschoten. Rice maakte bijna gelijk tegen zijn oude club (53′). Een paar minuten later waren het echter weer de bezoekers die toesloegen. Dit keer maakte Mavropanos uit een corner van Ward-Prowse zijn eerste competitiedoelpunt voor West Ham: 2-0 (55′).

Arsenal gaf na deze tegenslag niet op en hield de verdediging van West Ham constant bezig. Gabriel Jesus slaagde er echter twee keer niet in om met het hoofd de gelijkmaker te scoren (65′, 66′). De bezoekers verdedigden daarna hun voorsprong van twee doelpunten grotendeels en waren erg compact, waardoor de Gunners maar zelden goede kansen creëerden. Areola hield ook een schot van Trossard tegen in de 74e minuut.

Nadat Benrahma zelfs een penalty miste (90.+5) om de stand op 3-0 te brengen, eindigde de wedstrijd in 2-0 in het voordeel van de Hammers, die hierdoor dichter bij de internationale rangen kwamen. Arsenal verloor zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen en stond de leiding in de ranglijst af aan Liverpool.

The Gunners spelen dit jaar nog één wedstrijd: op oudejaarsavond ontvangen ze Fulham FC (15.00 uur). West Ham heeft nog twee vrije dagen voordat ze dinsdag om 20.30 uur tegen Brighton & Hove Albion spelen.