zondag, april 28, 2024
HomeSerie ALoftus-Cheek is niet genoeg: Milan mist te veel penalty's

Loftus-Cheek is niet genoeg: Milan mist te veel penalty’s

Na het 1:1 gelijkspel van Juventus tegen Empoli had Milan de kans om een achterstand goed te maken. De wedstrijd kwam echter traag op gang tegen Bologna, dat onlangs drie wedstrijden zonder overwinning was geweest in de competitie. Pas in de 19e minuut kregen de Rossoneri, die ongewijzigd waren na de 3-2 zege in Udine, hun eerste serieuze schoten op doel via Rafael Leao en Calabria.

Zirkzee zet Bologna op voorsprong, daarna wordt het wild

Zirkzee was vooral opvallend voor de gasten en was ook verantwoordelijk voor de voorsprong na een klein half uur (29′) – daarvoor had Kjaer zich al twee keer op Fabbian-schoten gestort om de bal weg te werken.

Wilde minuten volgden: Ferguson had zijn been omhoog in het strafschopgebied van Bologna, Kjaer kopte een beetje laag. Scheidsrechter Davide Massa besliste in het voordeel van de Rossoneri – en kende een penalty toe. Voordat de penalty kon worden genomen, was de bezoekende coach Thiago Motta zo boos over de beslissing dat hij prompt de rode kaart kreeg.
Drie minuten later moest de Poolse doelman de bal echter uit het net vissen: Loftus-Cheek had na een snelle aanval over rechts van dichtbij de lijn over geschoten (45). De ploegen gingen de rust in met een gelijke stand van één doelpunt en in totaal zes gele kaarten.

In de tweede helft vervlakte het spel aanzienlijk.

Theo mist de volgende penalty

In de slotfase kreeg Milan een grote kans op de gelijkmaker, maar de thuisploeg miste opnieuw een penalty – Beukema had Rafael Leao neergehaald met een harde tackle in het gezicht. Dit keer raakte Theo de paal niet, maar de Fransman redde zelf het vervolg (74′). De feestvreugde verstomde echter snel, want de penaltynemer mag niet de eerste speler zijn die de bal weer aanraakt – wat in dit geval wel gebeurde.
Toch draaide

Loftus-Cheek het duel in het voordeel van de Lombards met een kopbal (83′). Maar de wedstrijd had nog één scène in petto: In tegenstelling tot Giroud en Theo bekerde Orsolini vanaf de stip (90.2) – en stelde het punt veilig voor de verrassingsclub van dit Serie A-seizoen, die in het heetst van de strijd blijft.