maandag, mei 6, 2024
HomeLa LigaTchouameni is de wildcard: Real wint op Gran Canaria

Tchouameni is de wildcard: Real wint op Gran Canaria

Real Madrid heeft de vijfde competitiezege op rij geboekt. Op bezoek bij UD Las Palmas kwamen de Madrilenen terug van een achterstand en draaiden de wedstrijd om

Real Madrid reisde naar Gran Canaria zonder Bellingham, die geschorst was. Naast de Engelsman ontbraken ook Mendy, Fede Valverde, Tchouameni en doelman Kepa in het basiselftal (allen op de bank). Lunin in het doel, Fran Garcia, Dani Ceballos, Camavinga en Brahim Diaz waren allemaal nieuw in de ploeg die UD Almeria met 3-2 versloeg.

UD Las Palmas heeft dit seizoen tot nu toe sterk gepresteerd en hun laatste twee wedstrijden gewonnen zonder een doelpunt tegen te krijgen. Tegen Real Madrid begon de ploeg van coach Francisco Garcia Pimienta voortvarend en creëerde het de eerste kansen. Moleiro’s schot aan het begin werd net geblokt (3e).

Rodrygo kreeg daarna een grote kans, maar miste en werd afgekeurd door Valles, die goed reageerde in het doel van de thuisploeg (4e). Real kwam daarna dichterbij, vooral via vrije trappen, maar het spel bleef gelijk opgaan (Las Palmas had 53 procent balbezit in de eerste helft).

In het begin waren er geen grote kansen, maar tegen het einde van de eerste helft kwamen beide teams dichter bij het doel van de tegenstander: Cardona schoot net over het doel voor Las Palmas (34′), terwijl Rodrygo en de sterke Vinicius Junior aan de andere kant harmonieus samenspeelden. Er vielen echter geen doelpunten in de eerste 45 minuten

Javi Munoz zet Las Palmas op voorsprong – Real draait de wedstrijd om

Na de pauze kwam de sterk gepromoveerde ploeg beter uit de startblokken. Munir kreeg eerst een goede kans, maar Lunin redde (47′). Kort daarna kon de thuisploeg feestvieren: een snelle aanval over de rechterflank kwam in eerste instantie via Sandro, die Rüdiger versloeg in een duel. Javi Munoz zette zijn voorzet om in 1:0 (53′).

Het antwoord van Real liet niet lang op zich wachten: het vermeende doelpunt van Carvajal werd afgekeurd wegens buitenspel (57′), maar met het doelpunt van Vinicius Junior een paar minuten later was niets mis: Sterk opgezet door Camavinga scoorde de Braziliaan in de rechterhoek (65′).

Tchouameni scoort de winnende

Las Palmas kwam daarna weinig meer in het spel voor, maar Real speelde om te winnen. De Madridistas werden beloond door Tchouameni, die uit een corner van Kroos raak kopte (84′) en zo hun vijfde competitiezege op rij boekte en voorlopig de leiding nam aan kop van de ranglijst

Las Palmas ontvangt komende zaterdag Granada FC (16.15 uur). Real Madrid heeft al een inhaalwedstrijd bij FC Getafe op donderdag (21.00 uur).