vrijdag, mei 3, 2024
HomeSerie ALautaro Martinez zorgt voor succesvolle start van het seizoen bij Inter

Lautaro Martinez zorgt voor succesvolle start van het seizoen bij Inter

Inter Milaan is het seizoen goed begonnen. Lautaro Martinez was de beslissende man in de 2-0 overwinning op AC Monza. Het tweede doelpunt van de aanvoerder werd gemaakt door een terugkerende speler

Er was veel onrust bij Inter Milaan in de zomer na de nederlaag in de Champions League-finale. Onder andere doelman Onana (naar ManUnited), Skriniar (PSG), Brozovic (Al-Nassr), Dzeko (Fenerbahce) en Lukaku (na een uitleenbeurt terug naar Chelsea) verlieten de club. Twee nieuwkomers stonden in de basiself voor de seizoensopener tegen Monza – beide uit de Bundesliga: Sommer was de keeper en Thuram begon in de aanval. Arnautovic en de Duitse U-21 aanvoerder Bisseck zaten aanvankelijk op de bank.

Lautaro Martinez slaat vroeg toe

Maar de bliksemstart werd vervolgens verzorgd door een oude bekende, zij het in een ietwat nieuwe rol. Lautaro Martinez, inmiddels aanvoerder, scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd na een mooie actie van Barella en Dumfries (8e minuut).

Inter was het team dat de wedstrijd domineerde en probeerde naar voren te komen via hun actieve spelers Dumfries en Dimarco. De Nerazzurri gingen echter niet consequent voor het tweede doelpunt, een afstandschot van Dimarco naast het doel was een van de gevaarlijkste acties (30.).

Inter had geen echte druk. De bezoekers, met ex-Milan spelers d’Ambrosio en Gagliardini aan de aftrap, produceerden gewoon niet genoeg. Sommer was grotendeels inactief, op een ongevaarlijk schot van Gagliardini na (22e).

Monza verbeterd

Dit veranderde in de tweede helft, toen de bezoekers uit de buurt van Milaan actiever begonnen en de druk op Sommer toenam – Calhanoglu (48e) en Darmian (50e) moesten ook resoluut blokkeren om de gelijkmaker te voorkomen.

In deze fase kwam er weinig van Inter terecht. Dimarco’s afstandschot vloog net over het doel (53.), maar verder werd er behoorlijk gestrooid in het offensief van de Nerazzurri.