vrijdag, mei 17, 2024
HomeLa LigaDrie doelpuntenmakers: Bellingham leidt Real naar overwinning na achterstand

Drie doelpuntenmakers: Bellingham leidt Real naar overwinning na achterstand

Real Madrid kwam terug van een vroege achterstand en won een lastige uitwedstrijd in Almeria en hield de nul in de seizoensopener. De Royals hadden dat te danken aan Jude Bellingham in een 3-1 overwinning.

De Blancos hadden het heft in handen genomen in Almeria, maar kwamen nog eerder op achterstand. Al in de derde minuut van de wedstrijd liet Real zich overrompelen, toen uitgerekend de deze zomer door de Royals vrijgelaten Arribas van Madrid de tegenaanval eenvoudig binnenkopte – en zich verontschuldigde in plaats van te juichen.

Een niet ongebruikelijk moment van onoplettendheid in Madrid werd gevolgd door de eerder genoemde controle over het spel, gegarneerd met een paar kansen. Tchouameni plaatste zijn kopbal echter niet goed genoeg na een corner (7e), Bellingham’s kopbal had ook geen succes (10e), Valverde’s poging werd geblokt (15e).

Kort daarna ging de bel, Bellingham reageerde snel op de vijfmeterlijn en schoot binnen – geen buitenspel, tweede competitiedoelpunt (19e). Verdiend. Rodrygo kwam centimeters tekort om de wedstrijd om te draaien (27e), die kort voor rust steeds verder weggleed van Real.

Real begint te spartelen voor rust

Baba voelde Lunin met een stevig afstandsschot voor zich (34e), Ramazani mocht helemaal vrij inkoppen op de invaller-doelman van Real (38e). Even later blokkeerde Rüdiger tegen Ramazani (41e), in een andere scène schoot hij van achteruit nipt over (45.+2).

In de zesde minuut van de blessuretijd schoot Kroos aan de andere kant binnen, wat op dat moment heel geflatteerd zou zijn geweest. Maar de vermeende voorsprong werd snel weer ongedaan gemaakt door een overtreding van Carvajal in de afronding.

De tweede periode begon gelijkwaardig, temeer omdat beide ploegen nu het plan volgden dat het balbezit wat meer in evenwicht zou komen. Real slaagde er aanvankelijk echter niet in om ruimtes te benutten om een tegenaanval in te zetten.

Bellingham geeft Kroos het idee

In de 60e minuut was het uiteindelijk een diepe loopactie van Bellingham die Kroos in stelling bracht. Omdat Luis Maximiano op het verkeerde moment uit zijn strafschopgebied snelde, kon Bellingham simpel binnenkoppen. Terwijl Vinicius Junior en Rodrygo grotendeels onopvallend bleven, draaide de ex-Dortmundiaan de wedstrijd om voor Real. Derde doelpunt in zijn tweede competitieoptreden.

De wedstrijd was beslist, maar nog niet beslist. Dat veranderde in de 73e minuut – en opnieuw was Bellingham erbij betrokken. De voorzet van Valverde werd meteen doorgegeven aan Vinicius Junior, die in de hoek scoorde. Aan de andere kant had Suarez kort daarvoor (71ste) over gekopt en het was de laatste goede kans voor Almeria.
In een lange blessuretijd lieten de gestabiliseerde bezoekers uit Madrid niets gebeuren, ze wonnen hun tweede competitiewedstrijd met een voorsprong van twee doelpunten. Volgende week vrijdag (21.30 uur) neemt Real het in Vigo op tegen Celta.