dinsdag, april 30, 2024
HomeSerie AInter zet laat volgende stap richting Scudetto-beslissing

Inter zet laat volgende stap richting Scudetto-beslissing

Op weg naar de beslissende Scudetto heeft Inter Milaan belangrijke drie punten gepakt bij Udinese Calcio. De Nerazzurri draaiden de wedstrijd pas in de vijfde minuut van de rust om

Inter-coach Simone Inzaghi bracht drie wijzigingen aan in zijn basiself voor de uitwedstrijd in Udine na de 2-0 overwinning tegen Empoli. Naast Carlos Augusto en Dumfries, die de geblesseerde Bastoni (niet bij de selectie) en Darmian (bank) vervingen, keerde de onlangs geblesseerde Sommer terug in het Milanese doel voor Audero (bank).

Dominant Inter wanhopig op zoek naar Okoye

De Nerazzurri – voor aanvang van de wedstrijd nog ongeslagen in 24 Serie A-wedstrijden – namen al vroeg het heft in handen tegen de gastheren, die nog steeds in een degradatiestrijd verwikkeld zijn. De afwezigheid van topscorer Lucca (7 goals) betekende dat Udinese, dat onlangs met 1-1 gelijkspeelde bij Sassuolo, zelden voor aanvallende dreiging zorgde.

In plaats daarvan deed Inter voorlopig zijn favorietenrol eer aan, maar het was te onnauwkeurig voor het doel van de tegenstander en vond meerdere keren zijn meester in doelman Okoye. De inwoner van Düsseldorf dreef Calhanoglu twee keer tot wanhoop (21e/30e).

Samardzic met de voorsprong uit het niets

De bezoekers gingen de slotfase van de eerste periode in met 75 procent balbezit – en opeens stonden ze achter. Uit het niets dwarrelde de bal achterin het Milanese doel, nadat Dumfries en Sommer het afgeketste schot van Samardzic niet konden onderscheppen (40′).

Het favoriete Milan ging met een achterstand de rust in, maar dat zou niet lang meer duren. Nadat een vermeend doelpunt van Carlos Augusto in de 49e minuut door de scheidsrechters werd afgekeurd wegens buitenspel, gaf Udine-doelman Okoye de bezoekers korte tijd later de kans om de stand gelijk te trekken op 1-1 met een penalty. Calhanoglu hoefde geen twee keer te worden gevraagd en zette met ijskoude precisie om (55′).

Mkhitaryan redt, Frattesi beslist

Ondanks de gelijkmaker speelde Milan niet veel dwingender, en in de 65e minuut hadden ze het aan Mkhitaryan te danken dat hij de loerende Thauvin net buiten zijn eigen vijfmetergebied onderschepte.

De koplopers bleven het spel in de slotfase controleren, maar vonden zelden een weg voorbij het doel van Udinese. De aangewezen kampioenen weigerden echter om hun 26e overwinning van het seizoen helemaal af te schrijven – en zetten hun voortdurend hoge spelaandeel uiteindelijk om in een gelukstreffer. Het schot van Martinez vanaf de tweede rij werd door de vingertoppen van Okoye afgeketst op de binnenkant van de paal, maar vanaf daar kaatste de bal recht voor de voeten van de attente Frattesi, die de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken (90.+5).

De late uitoverwinning herstelde Inter’s voorsprong van 14 punten op rivalen en stadsgenoten AC. De Nerazzurri staan op de volgende speeldag (zondag, 20.45 uur) tegenover Cagliari Calcio. Udinese Calcio staat op dezelfde dag om 18.00 uur tegenover een ander team uit de bovenste regionen van de ranglijst als AS Roma op bezoek komt in Udine.