vrijdag, mei 3, 2024
HomeSerie AIn blessuretijd: Jovic bezorgt Milan een punt onderin de ranglijst

In blessuretijd: Jovic bezorgt Milan een punt onderin de ranglijst

Ondanks een veelbelovende start van het seizoen heeft AC Milan geen gelijkspel kunnen behalen bij hekkensluiter US Salernitana. Joker Jovic zorgde in ieder geval voor de eindstand in de rust

De Serie A neemt eind december geen pauze, dus de spelers worden ook rond de kerstdagen uitgedaagd. Milan-coach Stefano Pioli bracht twee wijzigingen aan in de recente 3-0 overwinning op Monza voor de confrontatie met het onderaan staande Salerno, dat voor de aftrap slechts acht punten had: Florenzi (bank) en Pobega (niet bij de selectie) maakten plaats voor Calabria en Bennacer.

Salernitana verbetert zich na achterstand – en maakt gelijk

De Rossoneri begonnen dominant en kwamen twee keer dicht bij een doelpunt via Rafael Leao (2e, 6e), maar hadden geluk in de 7e minuut toen Dia van dichtbij de attente AC-doelman Maignan niet wist te verslaan. Desondanks bleven de favorieten domineren – de voorsprong via Tomori, die vanaf een paar meter binnenkopte, was het logische gevolg (17′).

Hoewel de bezoekers de wedstrijd voorlopig bleven domineren, veranderde het beeld naarmate de eerste helft vorderde. Vanaf dat moment was het de thuisploeg die niet alleen de druk opvoerde en kansrijke mogelijkheden creëerde (Kastanos, 41), maar kort voor rust ook de inmiddels meer dan verdiende gelijkmaker scoorde via een kopbal van Fazio (42).

Jovic reageert laat op openingsgoal Candreva

Nadat Milan de in Nürtingen (Baden-Württemberg) geboren Simic in de ploeg had gebracht ter vervanging van de geblesseerde Kjaer, moesten de gastheren al na enkele seconden een blessuregerelateerde wissel toepassen. Ikuwemesi kwam erin voor Dia, die zijn bovenbeen geblesseerd had (48′). De wissel van de middenvelder zorgde er echter niet voor dat Salernitana de aanval staakte. Terwijl de underdogs bleven vertrouwen op doelman Costil, zette Candreva de Granatroten in de 63e minuut zelfs op voorsprong. Milan-doelman Maignan sloeg echter een uiterst ongelukkig figuur bij het schot met de rechtervoet van de veteraan vanaf ongeveer 16 meter.

De twee doelmannen stonden ook daarna in het middelpunt van de belangstelling, toen Maignan vijf minuten na het doelpunt een sterke redding verrichtte op de in het oog springende Candreva. Aan de andere kant verrichtte Costil een sterke dubbele redding om de jokergoal van invaller Jovic in de 82e minuut te voorkomen, maar de Fransman was machteloos in de blessuretijd: Giroud zette met zijn hoofd het doelpunt van zijn Servische aanvalspartner op, die de bal vanaf het vijfmetergebied in het net volleyde (90.+1).

Pakjesformatie voor de bank van de wisselspelers van Milan

De Rossoneri, die duidelijk geen genoegen konden nemen met een gelijkspel onderaan de ranglijst, kregen nog vier minuten speeltijd om terug te slaan. Nadat Florenzi enkele momenten later Costil had gevonden om de stand op 2:2 te brengen, werd de actie eindelijk hervat voor de bank van de bezoekers. Tijdens een handgemeen toonde de scheidsrechter de rode kaart aan Salernitana-doelman Fiorillo – onmiddellijk gevolgd door het laatste fluitsignaal

De Granatroti uit Salerno, die op de 20e plaats blijven staan, vervolgen hun campagne op 30 december met een uitwedstrijd bij Hellas Verona (18.00 uur). AC Milan ontvangt op hetzelfde tijdstip Sassuolo Calcio in het Giuseppe Meazza