zondag, april 28, 2024
HomeBundesligaGuirassy's negende en tiende doelpunt van het seizoen: VfB wint ook van...

Guirassy’s negende en tiende doelpunt van het seizoen: VfB wint ook van Darmstadt

VfB Stuttgart wint met 3-1 van het gepromoveerde Darmstadt om wedstrijddag 5 af te trappen. Opnieuw was Guirassy de beslissende man. De Zwaben lieten zich niet afschrikken door een verrassend doelpunt achter (eigen doelpunt Zagadou) – en draaiden de wedstrijd om.

Stuttgart domineert – Zagadou treft eigen doel

Het was des te verrassender dat de Lilien, die met Riedel en Honsak waren begonnen in plaats van Maglica (rode schorsing) en Kempe in vergelijking met de 3:3 tegen Borussia Mönchengladbach, in minuut 17 juichten. Skarke, op zijn eerste uitstapje in de laatste derde, passte scherp naar binnen waar Zagadou de bal in zijn eigen doel werkte.

De Zwaben lieten zich niet van de wijs brengen door het doelpunt en het team van coach Sebastian Hoeneß hield vast aan hun spelplan. Met lange fases van balbezit en wisselend positiespel, was het enige wat ontbrak tegen de extreem defensieve 5-4-1 van Hessen een gat. Dit gat ontstond na 22 minuten. Guirassy legde een voorzet van Stenzel voor op Millot, die de bal in de linkerhoek plaatste.

VfB blijft de wedstrijd domineren – Guirassy draait de wedstrijd om

Het was geen vuurwerk van kansen dat VfB creëerde, maar de Zwaben waren nog steeds superieur, Darmstadt waagde zich maar zelden naar voren. Ongeveer tien minuten na de gelijkmaker werd Stuttgart beloond voor zijn inspanningen. Guirassy draaide nadat hij de bal had ontvangen en spijkerde de bal vanaf 17 meter in de rechterbovenhoek (32e). Zijn negende doelpunt van het seizoen was ook de stand op slag van rust, want de aanvaller kon een voorzet van Stenzel niet beslissend afbuigen (39e).

Führichs 3:1 keurt VAR af

Na de pauze bleef VfB dominant en kreeg de volgende goede mogelijkheden via Guirassy en Silas (beide 53e). Darmstadt werd iets moediger, maar het offensief miste penetratie en tempo.

Dat laatste was er wel in overvloed voor VfB en leidde vermoedelijk tot de 3:1. Na een bliksemsnelle dubbele pass van Führich en Guirassy, die eerstgenoemde in de rechterhoek plaatste, kwam de VAR in actie en erkende dat Guirassy buitenspel stond (63e) – het doelpunt was toegekend. Slechts vier minuten later verzuimde Guirassy te scoren na de volgende goede actie tegen Schuhen (67e), die lang stilstond, net als Millot na een prima pass van Guirassy (69e).

Guirassy’s lob voor 3:1

Stuttgart nam een kleine adempauze tot de slotfase, maar pakte het tempo weer op vanaf de 80e minuut. De invaller Undav liet echter de deur open voor Darmstadt na een voorzet van Guirassy (80e). In blessuretijd gooide Guirassy definitief roet in het eten. Na een pass van Stenzel schoot de aanvaller over Schuhen heen (90.+2). Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar ook hier oordeelde de VAR in het voordeel van VfB.

Met dit doelpunt verlengde VfB een reeks en beëindigde het een andere. Onder Sebastian Hoeneß is er nog geen thuisnederlaag geleden (vier overwinningen, drie gelijke spelen) en in de achtste poging won Stuttgart eindelijk weer eens tegen de gepromoveerde ploeg.

Op zaterdag over een week is Stuttgart dan gastheer van 1. FC Köln (15.30 uur). Voor de Lilien gaat het zondag (01.10.) op hetzelfde tijdstip verder voor thuispubliek tegen Werder Bremen.