dinsdag, april 30, 2024
HomeLa LigaEen treffer van grote afstand is genoeg voor Real - Bellingham rammelt...

Een treffer van grote afstand is genoeg voor Real – Bellingham rammelt net op de lat

De recordkampioenen van Spanje gaan onverbiddelijk op weg naar titel nummer 36: Real Madrid won zaterdag de uitwedstrijd op Mallorca verdiend – zij het nipt – met 1-0. Carlo Ancelotti verdeelde de minuten “eerlijk” met het oog op aanstaande woensdag.

De 24e overwinning in 31 wedstrijden bevestigde hun reputatie als beste uitploeg in de competitie (11/4/1) en spaarde energie voor de langverwachte tweede ronde van de Champions League bij Manchester City. De reis naar het vakantie-eiland Mallorca wierp zijn vruchten af voor Real Madrid.

Ook al hadden de Witten het in de eerste helft extreem moeilijk. Mallorca liet het spel niet vloeien en hield Real scherp op eigen helft. Daardoor kregen de gastheren na 31 minuten de eerste kans, maar Lunin redde de kopbal van Raillo. Bijna in de tegenaanval was Bellingham slechts centimeters verwijderd van doelpunt 17, toen zijn krachtige schot van buiten het strafschopgebied net de lat raakte (33′).

De Blancos lieten na rust een heel ander gezicht zien. Bellingham & Co. draaide de teugels strakker aan, waar Tchouameni van profiteerde om de golden goal te scoren: Na een korte opruiming schoot de Fransman vanaf zo’n 25 meter en de licht afgeketste afstandstreffer belandde in de rechterhoek (48′).

In het laatste half uur kwam het spel pas echt op gang. Een minuut nadat Joker Abdon aan de gelijkmaker had gesnuffeld (60′), kreeg Brahim Diaz een enorme kans om de wedstrijd definitief op zijn naam te schrijven. De Spanjaard kreeg zijn voeten echter niet voor Rajkovic – en schoot alleen op de doelman van de tegenstander (61′).

Ex-Schalker Nastasic haalt uit op de lijn

Real viel nu steeds vaker aan, maar het ontbrak aan de afwerking. Voor het laatste half uur gaf Carlo Ancelotti onder meer Bellingham een break, die Vinicius Junior en Camavinga al hadden gekregen. Vinicius Junior zette Fede Valverde op, wiens schot van de lijn werd gehaald door voormalig Schalke-speler Nastasic (72′).

Twee minuten later werden de bezoekers bijna gestraft voor het onzorgvuldig benutten van kansen, maar Lunin redde het afstandschot van Darder (74′). Het laatste kwartier werd gekenmerkt door spanning, die culmineerde in de allerlaatste scène: Na een lange bal tackelde Muriqi doelman Lunin, die de bal liet vallen – maar op een of andere manier voorkwam dat de bal erin ging (90.+5).

Het resultaat was een nipte, maar zeer verdiende 1-0 overwinning voor de witten, die zich nu volledig richten op Manchester. Man City won hun generale repetitie met 5:1 van het pas gepromoveerde Luton Town.