dinsdag, april 30, 2024
HomeSerie AVlahovic raakt de paal, Zapata heeft geluk: gelijkspel in de Turijnse derby

Vlahovic raakt de paal, Zapata heeft geluk: gelijkspel in de Turijnse derby

De Turijnse derby heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Turin FC en Juventus speelden uiteindelijk met 0-0 gelijk doordat een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd en Vlahovic de paal raakte

Juventus nam meteen de controle over de wedstrijd in deze derby. De Oude Dame had meer balbezit – en scoorde de eerste XXL-kans: Chiesa’s perfecte voorzet van rechts belandde bij Vlahovic, die de bal tegen de linkerpaal donderde (7e).

In het begin liet Turijn FC niet veel zien en daarna mocht de thuisploeg van geluk spreken dat het niet werd gedecimeerd. Van de bal raakte Zapata zijn tegenstander Gatti in de borst/maagstreek, waardoor de verdediger kronkelde van de pijn (18′). Blijkbaar te weinig voor scheidsrechter Fabio Maresca en de VAR om hem eraf te sturen – dus de aanvaller, die suggereerde dat hij per ongeluk zijn tegenstander had geraakt in de draai, had geluk.

De gemoederen raakten daarna verhit op het veld. Het was een derby die in de eerste helft niet veel kansen bood. De gevaarlijkste was Vlahovic, die Torino-doelman Milinkovic-Savic van dichtbij niet wist te verslaan en ook de tweede goede mogelijkheid miste (31′). De ploegen gingen een paar minuten later doelpuntloos de rust in

Het doelpunt van de thuisploeg telt niet

De “Granata” kwamen met een echt uitroepteken uit de rust, want Zapata scoorde om hen op voorsprong te zetten (46′). Bellanova werd echter bestraft voor een overtreding op Kostic, waardoor het doelpunt niet telde. Torino was nu echter wat actiever en zat over het algemeen beter in de wedstrijd, wat ook tot uiting kwam in de goede kans van Sanabria met een kopbal, maar Szczesny was alert (60′).

Voor de rest waren er weinig doelkansen in deze intense en zwaarbevochten derby, die een aantal kleine onderbrekingen kende. Er was echter één opwinding kort voor het einde, Lazaro kopte vanaf vijf meter over en miste de kans om de wedstrijd te winnen (90.+4). De derby eindigde dus doelpuntloos

En wat gebeurt er nu? Terwijl Juventus vrijdag (20.45 uur) op bezoek gaat bij Cagliari, komt Torino pas volgende week zondag weer in actie: I Granata ontvangt Frosinone (15.00 uur).