donderdag, mei 16, 2024
HomeFootballDrie scorepunten: Sesko leidt Slovenië op indrukwekkende wijze naar overwinning

Drie scorepunten: Sesko leidt Slovenië op indrukwekkende wijze naar overwinning

Slovenië mag blijven dromen van deelname aan het EK van 2024 in Duitsland. Leipzig spits Sesko, die onlangs zijn eerste Bundesliga brace scoorde in een 3-0 overwinning op Union Berlin, speelde een grote rol in de 4-2 thuisoverwinning op Noord-Ierland.

Sesko bevestigde zijn vorm donderdagavond met een indrukwekkend optreden in Ljubljana. De slungelige aanvaller zette zijn sympathieke partner Sporar al na drie minuten op voorsprong. Alleen voor doelman Peacock-Farrell hoefde de aanvaller van Panathinaikos Athene in zijn geboortestad de 1-0 binnen te tikken.

Noord-Ierland reageerde echter gretig en maakte amper vier minuten later gelijk. Oblak redde op sensationele wijze op de inzet van Kennedy van dichtbij, maar de Atletico-doelman was machteloos tegen het vervolgschot van Price (7e minuut).

Slovenië wilde het resultaat niet laten staan en had geluk in de 17e minuut. Stojanovic nam een lange bal van centrale verdediger Bijol goed aan en zijn schot werd door de Noord-Ierse aanvoerder Evans vanuit een scherpe hoek in de benedenhoek afgeketst: 2-1. Nog voor rust maakte Sesko er 3-1 van toen hij een pass van voormalig Neurenberg-speler Gnezda Cerin aannam en met links in de linkerbenedenhoek langs drie Noord-Ierse verdedigers schoot.

Sesko-Sporar combinatie ontbrandt weer

De 4:2 was ook de eindstand. Met tien punten staat Slovenië nu gelijk met Denemarken, dat op hetzelfde moment San Marino met 4-0 versloeg. Zondag willen Sesko & Co. nog een stapje verder gaan als ze afreizen naar San Marino. Ze kunnen profiteren van het feit dat koplopers Finland (1-0 tegen Kazachstan) en Denemarken de punten van elkaar afpakken in een rechtstreeks duel dat om 18.00 uur begint