zondag, mei 5, 2024
HomeLa LigaComeback Ter-Stegen mislukt: 16-jarige voorkomt vernedering tegen Granada

Comeback Ter-Stegen mislukt: 16-jarige voorkomt vernedering tegen Granada

FC Barcelona kwam bijna in verlegenheid in hun 13e thuiswedstrijd in La Liga: De Catalanen werden op een 3-3 gelijkspel gehouden door het voorlaatste geplaatste Granada. Marc-André ter Stegen had zich zijn rentree na een onderbreking van drie maanden heel anders voorgesteld

En de doelman van de Duitse international zag Gündogan na negen minuten bijna de eerste grote kans krijgen na een mooie steekpass van Lewandowski. Vervolgens mocht hij na 14 minuten de voorsprong vieren: Joao Cancelo zette nauwkeurig voor op Lamine Yamal, die de 16-jarige verzilverde om zijn tweede La Liga-doelpunt te scoren – 1:0.

ManUnited-leningnemer Pellistri faalt – en scoort dan

Dit gaf de Catalanen echter geen echte zekerheid en ze maakten vervolgens een aantal onnauwkeurigheden – waaronder een van ter Stegen. In de 41e minuut hing de 2:0 in de lucht, maar na een droomcombinatie redde Hongla op de lijn tegen Lewandowski. Granada maakte gelijk via de tegenaanval: De door Man United uitgeleende Pellistri speelde de door Barcelona getrainde Ricard in, wiens krachtige schot onder de lat ter Stegen om de tuin leidde (43′).

De thuisploeg ging de rust in met fluitjes die duidelijk hoorbaar waren. De eerste aanval na rust kwam van Lewandowski, maar zijn schot met links verraadde de problemen van de Pool met zijn zwakkere voet (53′). Kort daarna werd Pellistri afgekeurd door ter Stegen (57), om drie minuten later de DFB-doelman te verslaan: Na een fout van Cubarsi zette Uzuni voor en Pellistri maakte er 2:1 van voor Granada (60′).

De furieuze reactie van Barcelona liet niet lang op zich wachten, want Gündogan speelde een mooie pass naar teamgenoot Lewandowski – en dit keer maakte de Pool het af met ijskoude precisie (63′). Deze wilde fase was echter nog niet voorbij, want Granada nam opnieuw de leiding in de 66e minuut: Maouassa zette voor op het hoofd van Ignasi Miquel, die ter Stegen voor de derde keer die avond versloeg

Xavi wisselt van aanval – Lamine Yamal opnieuw en opnieuw

De thuisploeg moest nu meer investeren en coach Xavi voerde ook enkele aanvallende wijzigingen door. Een minuut nadat de vermeende 3:3 van Joker Fermin terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel van Inigo Martinez (79′), werd de gelijkmaker gescoord – dankzij Lamine Yamal. De linksbuiten ontfutselde de bal aan de voet van de 21-jarige José Callejon en donderde de bal vanaf een halfrechtse positie voor het strafschopgebied in de verre hoek (80′).

Granada maakte er via een tegenaanval bijna 4:3 van, maar dit keer redde ter Stegen schitterend op de inzet van Uzuni (82′). Lamine Yamal zette de laatste twee gevaarlijke acties van de wedstrijd in, maar eerst vloog zijn voorzet net langs de linkerpaal (90′), daarna kopte Joker Guiu zijn voorzet over rechts (90.+1).

Barcelona moet zijn zaakjes op orde hebben voor aanstaande zaterdag (18.30 uur), wanneer het afreist naar Celta Vigo – gevolgd door het eerste deel van de ronde van 16 op 21 februari bij SSC Napoli. Granada heeft zeven punten achterstand op de koploper, maar zal proberen voort te bouwen op hun prestatie in Catalonië.