zaterdag, april 27, 2024
HomeWorld Cup 2022Bruno Fernandes maakt het verschil: Portugal gaat naar het WK

Bruno Fernandes maakt het verschil: Portugal gaat naar het WK

Portugal neemt deel aan het WK Winter in Qatar. De Iberiërs versloegen de ongevaarlijke Noord-Macedoniërs in de finale van de play-offs dankzij een uitstekende Manchester United speler.

Portugal, dat na de 3-1 nederlaag tegen Turkije met een bijna vernieuwde achterhoede begon (Pepe, Nuno Mendes en Joao Cancelo startten voor Dortmunds Guerreiro, José Fonte en Diogo Dalot), nam onmiddellijk de controle over de wedstrijd. Dit was het geval omdat de Italiaanse schrik Noord-Macedonië het veld liet verlaten voor de thuisploeg. De Iberiërs wisten echter niet wat ze ermee aan moesten tegen de bezoekers, die sterk waren in twee gevechten. Alleen Cristiano Ronaldo had een betere kans in de beginfase (14e).

CR7 mist nipt, maar zet aan voor 1:0

De Noord-Macedoniërs, die na de verrassende 1:0 over Italië met Elmas en Kostadinov voor Churlinov en Nikolov startten, lieten niet veel kansen toe. De gasten zelf hadden echter nauwelijks strafschopgebied scènes. Alioski miste duidelijk met zijn volley (20e).

In het midden van de eerste helft begon Portugal langzaam hun tegenstanders op hun plaats te zetten. Bruno Fernandes verscheen keer op keer en wervelde door het middenveld. Een corner van de Man United-speler leidde dan ook tot de volgende kans: Diogo Jota kopte net over (24).

Even later scoorde de middenvelder zelf: Omdat Stefan Ristovski een slordige pass gaf en Bruno Fernandes en assist Cristiano Ronaldo klaarwakker waren, scoorde eerstgenoemde onhoudbaar en bracht de stand op 1:0 (32). Vanaf dat moment werden de Iberiërs sterker en sterker, Diogo Jota miste de 2:0 voor de pauze (40.).

Conter en droomkruis leiden tot besluit

In de slotfase van een tweede helft die grotendeels een fiasco was, kreeg Cristiano Ronaldo nog twee kansen, maar beide misten nipt (79ste, 81ste). Noord-Macedonië, ondertussen, bleef uiterst ongevaarlijk en was niet in staat voor een verrassing te zorgen zoals tegen Italië.