zaterdag, april 27, 2024
HomeSerie ABisseck als beslisser: Sommer irriteert Zirkzee en behoudt 17e clean sheet

Bisseck als beslisser: Sommer irriteert Zirkzee en behoudt 17e clean sheet

Het succes van Inter Milan gaat door: De 1-0 zege in Bologna bezorgde de onbetwiste Serie A-leiders hun 13e competitiezege op rij. Ex-München speler Sommer heeft ook een aantal opmerkelijke cijfers

Het duurt niet lang meer voordat Inter Milan gefeliciteerd kan worden met het winnen van de Scudetto. En het doel van een seizoen met 100 punten is zeker geen utopie. Een van de geheimen van hun succes is het gevoel van onoverwinnelijkheid dat de Nerazzurri omringt. De nipte 1-0 zege in Bologna was hun 13e overwinning op rij en Inter heeft in negen van hun laatste elf overwinningen geen enkel doelpunt tegen gekregen.

Dit verklaart ook de opmerkelijke cijfers van doelman Sommer: in 27 Serie A-wedstrijden heeft hij een ongelooflijke 17 clean sheets gehouden. De Zwitser werd echter nooit echt uitgedaagd in de eerste 45 minuten in Renato Dall’Ara. Inter had alles onder controle en investeerde veel in hun aanvalsspel. Alexis Sanchez loste na tien minuten het eerste waarschuwingsschot, waarna Bisseck Darmian op rechts opstelde en die miste (15′).

Barella verzuimt te profiteren van fout Kristiansen

Kort daarna had het 1-0 moeten staan, maar Barella verzuimde te profiteren van een ernstige fout van Bologna-verdediger Kristiansen die voor zijn eigen strafschopgebied dribbelde (21e). Acht minuten voor rust was het wel raak: Inter maakte een sterke beweging over links, waar Bastoni een soulvolle voorzet naar de tweede paal tilde – en Bisseck kopte binnen met een prachtige aanraking (37). Het was het tweede doelpunt in de Serie A voor de voormalige aanvoerder van het Duitse U-21 team.

Wie na rust een vergelijkbaar beeld verwachtte, had het al snel mis. Thiago Motta had duidelijk duidelijke woorden gevonden om zijn team te mobiliseren. Posch stormde drie minuten na de hervatting naar voren, maar de voormalige Hoffenheim-speler schoot zijn krachtige schot met rechts nipt naast (48′).

Bologna werkte moeizaam en gooide alles in de strijd, maar het ontbrak aan creativiteit en penetratie in het laatste deel van de wedstrijd. En als ze wel kansen creëerden, maakten ze die zelf weer onschadelijk: Zirkzee, wiens ontwikkeling Bayern ook observeert, wist vanuit kansrijke positie alleen Freuler te raken, die tot overmaat van ramp buitenspel stond (69′).

Sommer duikt in een flits

In de 78e minuut hing de gelijkmaker, die niet onverdiend zou zijn geweest, eindelijk in de lucht. Zirkzee kreeg een grote kans na een fraaie wobbel op de helft links van het strafschopgebied, maar Sommer dook razendsnel om het elfde Serie A-doelpunt van het seizoen van de Nederlander te voorkomen

Uiteindelijk bleef het bij een geflatteerde 1:0 overwinning voor Inter, dat niet te stoppen lijkt. Zelfs niet in de hoogste klasse? Het tweede deel van de ronde van 16 bij Atletico Madrid, dat zaterdag in Cádiz in verlegenheid werd gebracht (0:2), staat gepland voor woensdag (21.00 uur). Bologna, dat na zes overwinningen op rij opnieuw een tegenslag te verwerken kreeg, reist vrijdag om 20.45 uur af naar FC Empoli.