vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootball"Havertz had niet op het veld moeten staan"

“Havertz had niet op het veld moeten staan”

Kai Havertz onderstreepte zijn topvorm in Arsenal’s moeizame overwinning op Brentford – maar stond na afloop ook in de schijnwerpers vanwege een andere scène

Toen Mikel Arteta in de 70e minuut tegen Brentford Gabriel Jesus wisselde voor Jorginho, was dat dubbel riskant: omdat er een aanvaller kwam voor een middenvelder – en omdat Kai Havertz op het veld bleef. De Duitse aanvaller was vijf minuten eerder ontsnapt aan een gele kaart en kon alleen daardoor een andere rol spelen: Hij kopte Arsenal kort voor het einde naar een 2-1 overwinning en daarmee tijdelijk naar de top van de Premier League.

“We wilden deze punten echt hebben en we hebben ze gekregen”, zei Havertz opgelucht op de BBC-microfoon. “Soms maken deze wedstrijden je sterker dan de 6-0 overwinningen” die de Gunners de laatste tijd vieren. De matchwinner had het niet over de 65e minuut. In een duel met Nathan Collins ging hij – die al in de eerste helft een gele kaart had gekregen – heel licht neer in het strafschopgebied, hoewel hij nauwelijks was aangeraakt.

Brentford-trainer Frank: “Dat was een duidelijke overtreding”

Vanuit mijn oogpunt had Havertz niet op het veld mogen staan toen hij scoorde”, zei een geërgerde Brentford-trainer Thomas Frank. “Dat was een duidelijke overtreding. Het was misschien moeilijk te zien voor de scheidsrechter, maar de grensrechter had het moeten zien.” Frank had het niet over het feit dat de bezoekers ook geluk hadden gehad in een aantal strafschopgebiedsituaties toen de gastheren strafschoppen kregen toegekend

Dat konArteta allemaal niets schelen. De coach, die het doelpunt van Havertz uitbundig had gevierd op de zijlijn, vond de zwaarbevochten overwinning – de achtste op rij – “100 procent” beter dan de tijdelijke sprong naar de top van de ranglijst.

En dus kan Arsenal zondag met een gerust hart naar de topper tussen Liverpool en Manchester City kijken. Een gelijkspel zou Arteta’s team aan de top houden. “We kunnen niet veranderen wat de andere teams doen,” legde Havertz uit. Hij heeft beide rivalen zaterdag wel een beetje onder druk gezet

Dat deed hij ook toen zijn teamgenoten invaller doelman Aaron Ramsdale, die David Raya, die niet speelgerechtigd was om tegen zijn vaste club te spelen en prompt in de fout ging bij de 1:1, met succes hadden opgesteld in de rust. “Iedereen in het team heeft dit seizoen fouten gemaakt”, zei Havertz. “Daar hebben we het in de rust over gehad.” Ramsdale behoedde de Gunners vervolgens twee keer voor een 2-1 achterstand.