maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueBij debuut: assist Werner bezorgt Tottenham een punt op Old Trafford

Bij debuut: assist Werner bezorgt Tottenham een punt op Old Trafford

Tottenham heeft een dominante wedstrijd tegen Manchester United niet kunnen bekronen met een overwinning, maar ze hebben in ieder geval twee achterstanden ongedaan gemaakt. Timo Werner debuteerde met een assist

Hottenham was in de buurt van de Champions League-plaatsen, United niet – en dat was te zien. De bezoekers waren vanaf het begin actiever, maar de recordkampioenen vierden toch al vroeg feest: Höjlund rondde een tegenaanval schitterend af in de korte hoek (3′).

Uitlener Werner, die zijn debuut maakte in de basiself, deed zijn best, maar was niet altijd gelukkig op de linkervleugel van de Londenaren. Hij kreeg de eerste kans voor zijn kleuren met een kopbal in de 11e minuut. Meer balbezit, meer schoten naarmate de tijd vorderde: Tottenham was de betere ploeg. De gelijkmaker van Richarlison uit een corner was verdiend (19e minuut)

Rashfords eerste thuisgoal sinds mei

Manchester was af en toe een beetje terughoudend en was tevreden met aanvallend voetbal, maar dat veranderde in de minuten voor rust. United investeerde meer, was agressief en dynamisch – en opnieuw ijskoud. Na een een-tweetje met Höjlund scoorde Rashford in de verre hoek, zijn eerste doelpunt op Old Trafford sinds mei (40′).

De hernieuwde voorsprong van de thuisploeg was slechts gedeeltelijk in overeenstemming met het verloop van de wedstrijd, maar het was hun vermogen om kansen te verzilveren dat het verschil maakte. Aan de andere kant miste Werner kort voor rust de verre hoek (45′) en kopte Romero vanaf een paar meter tegen de lat (45.+2).

Zo verkwistend als de bezoekers voor rust waren, zo meedogenloos waren ze direct daarna. Werner zorgde in laatste instantie voor de tweede gelijkmaker van Bentancur nog voordat de wedstrijd een minuut gespeeld had (46′).

McTominay mist de winnende treffer

Thettenham was nog dominanter dan in de eerste helft en United had moeite met een tegenstander zonder traditionele spits. Dat was keer op keer te merken. Het stond nog steeds 2:2 toen ten Hag het verschil maakte door McTominay in te brengen – de Schot zette United weer op voorsprong met een afstandschot (62′).

Manchester’s eerste kans van de tweede periode opende plotseling het spel, dat wat wilder en ongecontroleerder werd. Dat werkte in het voordeel van de thuisploeg, maar ze kregen Höjlund nog steeds nauwelijks op de doellijn. Alles leek mogelijk tot de slotminuten, toen verdediger Dragusin ook zijn eerste optreden voor Spurs maakte – uiteindelijk werd het bijna een thuisoverwinning: McTominay kopte in de vijfde minuut van de rust vanaf vijf meter over

Tottenham blijft vijfde na een dominant gelijkspel, terwijl United misschien net onder de internationale plaatsen blijft