maandag, april 29, 2024
HomeSerie ATheo's droomfinish: Milan schiet Roma naar 9e plaats

Theo’s droomfinish: Milan schiet Roma naar 9e plaats

Milan heeft de derde plaats in de Serie A verstevigd met een 3:1 thuisoverwinning op AS Roma. De Romeinen, die het zonder José Mourinho en Paulo Dybala moesten stellen, kwamen terug van een penalty, maar Theo nam kort voor het einde alle twijfel weg

Doordeweeks werden zowel Milan (1:2 tegen Atalanta Bergamo) als Roma (0:1 bij Lazio Roma) uitgeschakeld in de Coppa Italia. Vier dagen later hadden de bezoekers uit de hoofdstad niet alleen te kampen met de afwezigheid van hun geschorste coach José Mourinho, maar Dybala moest ook verstek laten gaan met een dijbeenprobleem en werd vervangen door El Shaarawy als een van de vijf wijzigingen in de startopstelling. Daarnaast koos assistent-coach Salvatore Foti, die Mourinho verving, voor Svilar, Llorente, Spinazzola en Celik in plaats van Rui Patricio, Huijsen, Karsdorp en Zalewski.

Roma begon actief en zette Milan aanvankelijk vast op eigen helft. Toch wisten de Rossoneri al vroeg te scoren, toen Stefano Pioli drie wijzigingen aanbracht in het bekertoernooi – Musah, Alex Jimenez en ex-Frankfurt man Jovic kwamen erin voor Kjaer, Giroud en Adli. Het was de laatste die Kristensen na elf minuten met een haakje versloeg en vanaf een meter of 15 rechtsonder binnenknalde.

De bezoekers moesten aanvankelijk een beetje wankelen, maar na ongeveer een half uur kwam het spel weer op gang. Pulisic verzuimde in tien minuten drie keer te scoren voor de gastheren vanuit kansrijke posities (28, 32, 37) en Theo raakte het aluminium met een voorzet, terwijl Celik (30), Paredes (38) en Spinazzola (40) aan de andere kant dichtbij kwamen – maar de stand bleef 1-0 bij de rust.

Giroud vergroot de voorsprong na rust

Vroeg in de tweede helft miste Gabbia eerst van dichtbij de kans op 2-0 (55′), maar Giroud deed het meteen daarna beter door een kopbal van Kjaer binnen te knikken (56′). De 2:0 was een echte treffer voor Roma, dat het in de minuten daarna moeilijk had. Milan slaagde er echter niet in om hiervan te profiteren en nodigde de bezoekers even later uit.

Net buiten het strafschopgebied haalde Calabria de opvallende Pellegrini neer, die Mancini in de rust had vervangen. Paredes benutte de resulterende penalty om zijn kleuren weer op voorsprong te zetten (69′). Onder aanvoering van Pellegrini drongen de Giallorossi plotseling aan voor de gelijkmaker, maar ze waren niet dwingend genoeg. De aanvoerder faalde met zijn beste poging tegen Maignan (78′).

Theo maakt het verschil

Aan de andere kant was het Theo die, na een achterwaartse hakbal van landgenoot Giroud, de bal vanaf 15 meter schitterend onder de lat schoot om de voorsprong te herstellen (84′). De Romeinen probeerden het nog een keer via Pellegrini (86′), maar konden niet meer terugkomen in de wedstrijd. Kort voor het einde had Musah na een fraaie solo de voorsprong zelfs naar 4:1 kunnen tillen, maar hij raakte de paal niet (90′).

Door het resultaat verstevigt Milan de derde plaats in de Serie A, terwijl Roma verder afglijdt. Met slechts één overwinning uit hun laatste zes competitiewedstrijden zijn de Romeinen afgegleden naar de 9e plaats. De volgende kans op een driepunter komt zaterdag (18.00 uur) tegen Hellas Verona – opnieuw met Mourinho, maar zonder de geschorste Mancini en Cristante. Milan vervolgt zijn campagne dan met een bezoek aan Udinese Calcio (20.45 uur).