maandag, april 29, 2024
HomeSerie ABayern's Ibrahimovic gedegradeerd laat Frosinone vieren en vestigt nieuw record

Bayern’s Ibrahimovic gedegradeerd laat Frosinone vieren en vestigt nieuw record

Het door

gepromoveerde Frosinone Calcio boekte hun vierde overwinning van het seizoen en nestelde zich in de middenmoot met een respectabele 15 punten. Een set piece uit München, inclusief een droomgoal van Cooney, opende de score tegen Empoli. De 17-jarige Ibrahimovic maakte vervolgens zelf het winnende doelpunt

In de loop van de week hebben bekende namen Frosinone al vooruit geholpen in de Coppa Italia tegen Torino FC. Doelpunten van Bayern-leningnemer Ibrahimovic en Rainier, die van Real Madrid werd uitgeleend aan Borussia Dortmund voor de periode 2020-2022, bezorgden de club een 2-1 overwinning na extra tijd.

De beloning: Rainier en Ibrahimovic mochten op speeldag 11 zij aan zij starten tegen FC Empoli. Een andere bekende uit Duitsland, Cooney, startte voor het tweetal. De 22-jarige kwam ook uit de jeugdopleiding van FC Bayern, werd voor het laatst uitgeleend aan 1. FC Saarbrücken en 2. FC Empolovic. FC Saarbrücken en verhuisde in de zomer naar Italië.

Na twee nederlagen op rij in de Serie A hoopten ze punten te pakken te krijgen tegen hekkensluiter Empoli (slechts twee keer gewonnen). Frosinone had echter al vroeg pech toen Cancellieri na nog geen twee minuten de lat raakte voor FKE. Even later miste Gyasi een tweede grote kans voor de bezoekers (9′).

Kooney scoorde een fantastisch doelpunt uit de tweede poging

Maar daarna namen de gastheren Giallazzurri volledig in handen en speelden voor de voorsprong. En ziedaar: na 20 minuten vierde voormalig Münchenaar Cooney voor het eerst feest, nadat Ibrahimovic hem de bal had doorgespeeld bij een hoge press en de spits ijzig voor het doel bleef staan – maar de vlag ging omhoog.

Het geschreeuw verstomde weer en Empoli ging de rust in met een 0-0 stand. De druk nam echter niet af na de pauze. Mazzitelli raakte de lat niet (57′), waarna de ploeg uit München die de droomgoal produceerde meteen weer op dreef kwam. Na een korte corner zette Ibrahimovic de bal voor bij de tweede paal, waar Cooney uithaalde en afrondde met een prachtige backheel (58′). Het was het eerste doelpunt van de 22-jarige in een shirt van Frosinone.

Ibrahimovic vergroot zijn voorsprong met een krachtige treffer

Madzitelli probeerde het even later opnieuw met een goed gericht schot, maar dit keer had de lat er iets tegen (66′). Ibrahimovic deed het weer beter en volgde zijn assist op met een doelpunt. Na een pass van Marquiza schoot de linkervleugelspeler de bal vanaf 15 meter in het net voor de 2-0 (74′) en vestigde daarmee een nieuw record. Met 17 jaar, tien maanden en 26 dagen is hij de jongste speler in de top vijf die dit seizoen in dezelfde wedstrijd heeft gescoord en geassisteerd

Aan het einde van de wedstrijd maakte Empoli de wedstrijd weer spannend door Caputo die de gelijkmaker scoorde (86′). Frosinone hield echter stand voor hun vierde overwinning van het seizoen in de lange zes minuten extra tijd om hun positie in de middenmoot te consolideren. Met zeven punten uit elf wedstrijden en een doelsaldo van 4:21 blijft het er somber uitzien voor FC Toscane.

Zondag (20:45) wacht Frosinone een echte test van uithoudingsvermogen. De jonge ploeg ontvangt dan koploper Inter Milan. Daarvoor staat Empoli tegenover titelverdediger SSC Napoli (12.30 uur)