woensdag, mei 15, 2024
HomeBasketballAlba viert arbeidsoverwinning op pas gepromoveerd Tübingen

Alba viert arbeidsoverwinning op pas gepromoveerd Tübingen

Alba Berlin blijft op koers in de Duitse basketbalcompetitie. De Berlijners wonnen maandagavond 97:81 (49:49) bij het pas gepromoveerde Tigers Tübingen

De Berlijners stijgen daardoor weer naar de tweede plaats. De beste Berlijnse scorers waren Justin Bean met 15 punten en Gabriele Procida, Yanni Wetzell en Khalifa Koumadje met elk 14 punten.

Hoofdcoach Israel Gonzalez gaf wereldkampioen Johannes Thiemann en Matt Thomas een pauze. In plaats daarvan vierde center Wetzell zijn comeback na hersteld te zijn van een enkelblessure. Berlijn had echter vanaf het begin moeite met de levendige en behendige thuisploeg. Daardoor kwam Alba aanvankelijk op een nipte achterstand.

In het tweede kwart leken ze echter hun draai te vinden. Aanvallend ging het nu beter, maar er waren nog steeds zwakke plekken in de verdediging. Er bleven verrassend grote gaten vallen en de schutters van de tegenstander stonden te vaak alleen. Tübingen raakte ook zeven driepunters in de eerste helft.

Alba verdedigde echter intensiever na de pauze en nam de leiding weer over. Aan het einde van de derde periode werd de achterstand voor het eerst vergroot tot dubbele cijfers (69:59). En de thuisploeg werd steeds vermoeider. Hoewel Berlijn te veel turnovers bleef toestaan, kon het uiteindelijk toch de overwinning binnenhalen

Walter Tigers Tübingen – Alba Berlin 81:97 (27:29,22:20,16:26,16:22)

Punten Walter Tigers Tübingen: Seric 21, Jackson 11, Boeheim 10, Darko-Kelly 8, Akobundu-Ehiogu 6, Helmanis 6, Keppeler 5, Lanmüller 5, Masters 5, Jönke 4
Alba Berlijn: Bean 15, Koumadje 14, Procida 14, Wetzell 14, Brown 13, Olinde 8, Schneider 7, Samar 5, Mattisseck 4, Delow 3