maandag, april 29, 2024
HomeSerie ABayern-tegenstander Lazio drie keer weggestuurd en 0:1 tegen Milan

Bayern-tegenstander Lazio drie keer weggestuurd en 0:1 tegen Milan

De 27e speeldag van de Serie A ging van start met een clash tussen Lazio en Milan in de Italiaanse hoofdstad. De wedstrijd, die lange tijd gelijk opging, werd naar het einde toe steeds turbulenter. Uiteindelijk werden drie Romeinse startende elftalspelers van het veld gestuurd – soms in vreemde omstandigheden – terwijl de Rossoneri doorgingen naar de overwinning

Bij de start van de 27ste speeldag in de Serie A, liet Lazio coach Maurizio Sarri zijn aanvoerder en doelpuntenmaker Immobile op de bank in aanloop naar de belangrijke tweede leg van de Champions League ronde van 16 tegen FC Bayern op dinsdag (21u). Bij nummer drie Milan, dat eerder al drie keer niet wist te winnen in de competitie, werd Duits international Thiaw aanvankelijk ook aan de kant gelaten.

Goede kansen waren er aan beide kanten nauwelijks in de eerste helft. In een intens duel met veel fouten, had Vecino Lazio’s enige kans voor de pauze, door de bal met zijn schenen te raken na een corner voor het doel (8′). Na een slapstickintermezzo van Milan-doelman Maignan, die in de problemen was gebracht door Florenzi met een dieptepass en vervolgens ingleed op Rome’s Castellanos, eisten de gastheren een penalty (13′). Het fluitsignaal van scheidsrechter Marco di Bello bleef echter uit.

Het duurde tot de rust van de eerste helft voor Pulisic het eerste gevaarlijke schot voor de bezoekers had. Lazio-doelman Provedel kon het schot echter tot corner verwerken (45′ +1). De ploegen gingen doelpuntloos de rust in

Bittere stoplichtkaart voor Pellegrini – Rafael Leao’s doelpunt telt niet

Na de pauze was Milan aanvankelijk actiever – en vanaf de 57e minuut ook in de minderheid. Na een merkwaardig tafereel: Lazio’s Pellegrini had eerst een tegenaanval gestopt en kreeg een gele kaart (50′). Even later lag zijn teamgenoot Castellanos op de grond en de verdediger van Biancocelesti stopte het spel met gestrekte armen, waarschijnlijk om de bal te laten lopen. Maar Milan’s Pulisic speelde niet mee, stal brutaal de bal van de Romeinse professional en viel aan. Pellegrini hield de voormalige Dortmund-speler vervolgens in bedwang en zag zijn tweede geel (57′). Een bitter tafereel voor de gastheren, die meer dan een half uur in de minderheid waren.

Met nog een klein kwartier te gaan, ging het er wild aan toe: eerst redde Lazio-doelman Provedel knap op een hamer van Loftus-Cheek, daarna miste Joker Immobile een vrij schot voor doel (75′). Een minuut later zette Rafael Leao de Rossoneri op voorsprong, maar hij stond buitenspel (76′).

Okafor met de gelukstreffer – Er vliegen nog twee Romeinen over de goal

Kort voor het einde van de wedstrijd slaagden de bezoekers er eindelijk in om de lucky punch in overtal te scoren: nadat Provedel het eerste schot van invaller Okafor had gepareerd, stuiterde de bal terug in het gebied. De Zwitser kon opnieuw schieten, Lazio’s doelman was opnieuw paraat – maar jammer genoeg voor Rome, viel de bal achter de lijn om er 0:1 van te maken (88′).

De gebeurtenissen kwamen snel in de blessuretijd: Eerst kreeg Marusic direct rood, vermoedelijk voor het beledigen van de scheidsrechter (90. +4). Twee minuten later werd zijn teamgenoot Guendouzi tijdens een tegenaanval vastgehouden door Pulisic, raakte hij erg gefrustreerd en gaf hij de Amerikaan een duw – de derde zending – opnieuw rood – voor de Romeinen (90. +6) was het gevolg. Kort daarna kwam er een einde aan een pittige wedstrijd: Lazio’s generale repetitie voor hun clash met Bayern mislukte, terwijl Milan, gecoacht door Stefano Pioli, hun eigen Champions League aspiraties verstevigden met de overwinning.