zondag, april 28, 2024
HomeLigue 1Veel kansen, geen doelpunten: Monaco en PSG spelen doelpuntloos gelijk

Veel kansen, geen doelpunten: Monaco en PSG spelen doelpuntloos gelijk

Monaco en PSG hebben bij de start van speeldag 24 in Ligue 1 met 0-0 gelijkgespeeld. Beide teams hadden genoeg kansen om te scoren

Monaco-trainer Adi Hütter heeft twee wijzigingen aangebracht in zijn basiself na de 3-2 zege op RC Lens. Kehrer en Akliouche begonnen in plaats van Salisu en Zakaria.

Aan de andere kant bracht PSG-coach Luis Enrique vijf wijzigingen aan in zijn basiself na het geflatteerde 1-1 gelijkspel tegen Stade Rennes. Danilo Pereira, Fabian, Lee, Dembelé en Barcola maakten plaats voor Mukiele, Ugarte, Carlos Soler, Asensio en Goncalo Ramos.

Donnarumma redt PSG van achterstand

Monaco begon beter aan de wedstrijd en Donnarumma moest al in de vijfde minuut zijn eerste redding verrichten tegen Balogun. PSG had het voordeel qua balbezit, maar de thuisploeg kreeg de betere kansen. Monaco vond echter herhaaldelijk zijn meesters in de sterke Donnarumma, zoals Minamino (16) en Akliouche (29).

De thuisploeg had moeite om gevaarlijke doelpunten te maken, met de beste mogelijkheid op naam van Asensio (21), die er een paar minuten later af moest met spierklachten. Mbappé, die in de rust werd gewisseld, deed ook weinig in de aanval en werd goed gered door Singo en anderen (41′). Monaco lanceerde een slotoffensief in de slotminuten van de eerste helft, maar Ben Yedder (42) en Akliouche (45+3) – die Donnarumma opnieuw niet wist te verslaan – slaagden er herhaaldelijk niet in om op voorsprong te komen.

PSG liet de voorsprong ook glippen

De eerste kans van de tweede helft was ook voor Monaco: De krachtige volley van Ben Yedder ketste net tegen het houtwerk (58′). Hoewel de vlag omhoog ging bij dit incident, zou het een zaak voor de VAR zijn geweest als het doelpunt was gescoord. PSG werd sterker, mede omdat Monaco zag dat hun kracht afnam.

Lucas Beraldo (60′), Mukiele (62′), Barcola (67′) en Vitinha (75′) misten allemaal veelbelovende kansen. PSG belegerde het strafschopgebied van de tegenstander in de slotminuten, maar er werden geen kansen meer gecreëerd en de wedstrijd bleef uiteindelijk doelpuntloos.

Monaco vervolgt zijn Champions League-campagne volgend weekend bij Racing Strasbourg (zondag, 15.00 uur), terwijl PSG dinsdag in de Champions League op bezoek gaat bij Real Sociedad San Sebastian.