zaterdag, april 27, 2024
HomeBasketballBayern overtreft Barcelona! Gelijkmaker bij de Palau Blaugrana

Bayern overtreft Barcelona! Gelijkmaker bij de Palau Blaugrana

In de eerste wedstrijd snoof FC Bayern de uitcoup bij de Palau Blaugrana, in het tweede duel dupeerde de ploeg van Trinchieri de Catalanen.

Het basketbalteam van FC Bayern München heeft in de kwartfinales van de play-offs in de Euroleague verrassend gewonnen bij FC Barcelona en de stand in de best-of-five-serie gelijkgetrokken. De ploeg van coach Andrea Trinchieri won donderdag met 90-75 (48-35) in de tweede van vijf mogelijke wedstrijden bij de topfavoriet en toonde sterke vorm na de openingsnederlaag. Met twee overwinningen in hun thuiswedstrijden op woensdag (20.30/MagentaSport) en twee dagen later, zou de Bundesliga-club de eerste Duitse club worden die deelneemt aan de Final Four in Belgrado.

Net als in de eerste ontmoeting begon het team uit München veel beter aan de wedstrijd. De bezoekers stonden na tien minuten voor met 23:18. In tegenstelling tot de 67:77 in wedstrijd één, lieten de Beiernaren de eerste ploeg in de hoofdronde niet in de wedstrijd komen. Al na tweeënhalve minuut in de tweede periode was de stand 35:20 dankzij een trefzekere Deshaun Thomas (16 punten bij de pauze). Bij de pauze leidde het Trinchieri-team met 13 punten zonder Darrun Hilliard, die zijn sleutelbeen heeft geblesseerd.

Obst countert Mirotic – Bayerns uitdebuut

Barcelona kwam duidelijk meer onder druk uit de kleedkamer. Onder aanvoering van voormalig NBA-prof Nikola Mirotic brachten de gastheren de voorsprong terug tot 47:53 na 25 minuten. Bayern behield de nipte voorsprong tot kort voor het einde van het derde kwart. Daarna converteerde nationale speler Andreas Obst twee afstandsschoten binnen 20 seconden om er 67:56 van te maken.

Het team van de Litouwse coach Sarunas Jasikevicius herstelde zich niet in de laatste periode. Bayern verdedigde slim en scoorde ook steeds weer in het offensief. Overtuigend voor de ploeg uit München, die voor het eerst een play-off uitwedstrijd won, was Thomas met 25 punten, evenals Obst met 15 punten.