dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballBayern heeft geen antwoord op James: Monaco jubelt in München

Bayern heeft geen antwoord op James: Monaco jubelt in München

Bayern München is er vrijdagavond niet in geslaagd hun Euroleague-record op te poetsen tegen AS Monaco – en leed een thuisnederlaag.

FC Bayern is een plaats in de top tien van de Euroleague misgelopen. De club uit München leed de negende nederlaag in de zestiende wedstrijd tegen AS Monaco met 80:91 (31:46). Sylvain Francisco was FCB’s beste scorer in BMW Park met 21 punten. Naast de Fransman scoorde alleen Carsen Edwards in de dubbele cijfers voor de thuisploeg (16). Daarentegen scoorden vier spelers in de dubbele cijfers voor de bezoekers: Mike James spande de kroon met een sterke 28 punten, Elie Okobo scoorde 19, Alpha Diallo 13 en John Brown 12.

Terwijl de gastheren in het eerste kwart voor de ogen van de nationale voetballer Mats Hummels nog op gelijke hoogte kwamen met Monaco, keken ze al vroeg in de tweede periode tegen een grotere achterstand aan. Vooral de diepe bank was opvallend voor de bezoekers. München stond bij de rust al 15 punten achter

Na de herstart miste Bayern opnieuw te veel baskets, maar het had zeker zijn momenten en vocht zich terug tot op zeven punten. Het Monegaskische team bleek echter over meer staying power te beschikken, speelde efficiënter in het laatste kwart en kreeg München uiteindelijk op indrukwekkende wijze op de knieën.

Door de nederlaag blijft FC Bayern op de twaalfde plaats staan, terwijl AS Monaco, dat vorig jaar op sensationele wijze de Final Four binnenstormde, nu op de zesde plaats staat. De overwinning van de bezoekers was absoluut verdiend, want het team van voormalig BBL-speler en coach van Alba Berlin, Sasa Obradovic, leidde bijna de hele wedstrijd.

Bayern München – AS Monaco 80:91 (31:46)

Beste scorers van Bayern München: Francisco (21 punten), Edwards (16)
AS Monaco: James (28), Okobo (19), Diallo (13), Brown (12)