zaterdag, april 27, 2024
HomeFootballBarça loopt een blauw oog op bij vierdeklasser UD Barbastro

Barça loopt een blauw oog op bij vierdeklasser UD Barbastro

FC Barcelona is door naar de laatste 16 van de Copa del Rey. De Catalanen ontsnapten echter ternauwernood met een blauw oog aan hun 3-2 zege op vierdeklasser UD Barbastro

Barcelona-coach Xavi voerde vijf wijzigingen door na de 2-1 nederlaag bij UD Las Palmas – maar stelde nog steeds een team van formaat op. In plaats van Joao Cancelo, Balde, Gündogan, Sergi Roberto en Lewandowski begonnen Christensen, Fort, Oriol Romeu, Fermin en Joao Felix aan de wedstrijd.

Barça houdt Barbastro in leven

Het was te verwachten dat Barça de wedstrijd vanaf het begin zou controleren – en dat deden ze ook. Hun eerste inspanningen bleven echter uit, mede omdat de Barbastro-verdedigers zich in elke actie stortten (10e) en doelman Arnau Fabrega keer op keer redding bracht. Hij was echter verslagen toen Fermin van dichtbij scoorde (18). De Catalanen liepen de bal, maar schitterden niet. Ook achterin waren ze alert in de persoon van Araujo toen er gevaar dreigde (29).

Een 2-0 voorsprong voor Barça bij de rust zou meer dan verdiend zijn geweest, maar de scheidsrechters hadden ook iets tegen hen toen ze het doelpunt van Joao Felix buitenspel verklaarden (42′) – een lastige beslissing. Er was geen VAR. Na de pauze duurde het slechts zes minuten voor het volgende doelpunt werd gemaakt: Raphinha zette een pass van Fort om (51). In de tweede helft werden de gastheren echter wat offensiever. Gonpi scoorde meteen na rust (46′), voordat Adria de Mesa de gelijkmaker maakte (60′). Maar zelfs dit doelpunt was misschien niet houdbaar geweest met een VAR, omdat de assist werd gegeven met een elleboog en de doelpuntenmaker ook in buitenspelpositie stond

Twee penalty’s in de slotfase

Daarna nam de druk van Barça af en zagen de underdogs een kans om in de tegenaanval te gaan. Dat lukte niet, hoewel een overduidelijke misplaatste pass van Gündogan, die de gastheren een corner opleverde, bijna tot de gelijkmaker leidde. Israel Garcia kopte de bal naast het doel (80′).

In de 87e minuut wees de scheidsrechter naar de stip omdat Javito zijn arm te hoog had toen Lewandowski de bal inkopte. De Pool stapte zelf op en scoorde wat een verlossing had moeten zijn. Zogenaamd, want Barbastro kreeg in de blessuretijd ook een penalty nadat Fermin Crespo onderuit was gehaald. Marc Prat scoorde in de 90e + 3e minuut om de stand weer gelijk te trekken. De tijd raakte echter op voor de underdogs en Barça ontsnapte uiteindelijk met een blauw oog.

De volgende wedstrijd speelt Barça op donderdag – vanaf 20.00 uur in de halve finale van de Supercopa tegen CA Osasuna.